Granskning

Dagens SD i korthet

Dömd för hets mot folkgrupp Sverigedemokraternas tidigare ordförande i Örebro Lennart Johansson har blivit dömd för hets mot folkgrupp. Domen gäller ett blogginlägg där han beskyllt muslimer har en fruktansvärd kvinnosyn och för att:

sitta hemma och tugga droger medan de smed planer mot otrogna.

Han döms även för sexuellt ofredande eftersom han skapat en fejkad profil på en dejtingsajt åt en kvinna han tidigare varit i kontakt med. På det fejakde dejtingkontot skrev han bland annat att kvinnan ”gillade sex med utlänningar”. Johansson är sen en tid tillbaka utesluten ur partiet. Han har tidigare anmälts för att ha skickat hotfulla SMS och stöld av frimärken.

*******

Ännu ett avhopp i Norrtälje Det verkar vara lite rörigt i Norrtälje, åtminstone om man är Sverigedemokrat. Senast var det en SD-politiker som tafsade på en kvinna på badhuset. Nu drabbas partiet av ännu ett avhopp. Det är Bernt Grönblad, SD:s gruppledare i kommunfullmäktige och även ordförande i föreningen, som väljer att hoppa av:

SD bedriver maktkamper, går bakom ryggen på de närmaste, baktalar, förtalar och förnedrar sina partikamrater. Om folk visste vad som försiggick bakom kulisserna, skulle få gå med i SD, än mindre åta sig några förtroendeuppdrag.

Han väljer att lämna såväl medlemskapet i SD som sitt uppdrag som gruppledare. Han säger själv i en debattartikel:

Fram till valet 2014 kommer det därför inte att finnas några som helst band mellan partiet och kommunfullmäktige

Än en gång får SD:s väljare inte vad de röstat på, alltså.

*******

Invandring fördummar Sverige, enligt SD:are Oleg Datsishin, kontroversiell och uteslutningshotad sverigedemokrat, har skrivit ett blogginlägg som gör oss lite förbryllade. Han beskriver först varför han anser att invandring fördummar Sverige, varav vissa saker faktiskt är ganska rimliga. Att ungdomar och barn inte får tillräckligt mycket hjälp i skolan när de kommer till Sverige kan de flesta vara överens om är ett problem. Men det är också det enda rimliga som Datsishin skriver. För tycker han att det är en bra idé att det satsas på dessa elever så att de bättre ska klara av skolan? Nä.

Björklund lovar nya satsningar på dessa elever vilket bara bekräftar att SD har rätt och att dagens invandring bara suger mer och mer resurser ur välfärdskistan.

Datsishin tycks helt enkelt vara ett stort fan av det gamla uttrycket ”Damned if you do, damned if you don’t”.


Stötta vår verksamhet