Under kvällen kom Nyheter 24 med avslöjandet att SD:s medlemsutskott rekommenderar partistyrelsen att utesluta hela tio personer. En av dessa tio är den - inom partiet - tunga regionalpolitikern Patrik Ehn som vi tidigare rapporterat om. Ehn tillhör den så kallade bunkerfalangen som stödjer en mer nationalistisk syn till skillnad från Jimmie Åkesson och ”de fyras gäng” som representerar en mer socialkonservativ syn på politik:

Sverigedemokraternas medlemsutskott har i en skrivelse till partistyrelsens rekommenderat att utesluta SD:s tyngsta politiker i Västra Götaland Patrik Ehn, samt hans politiske sekreterare Daniel Rondslätt.

[…]

– Ärendet är ytterst känsligt och många är rädda. Det snackas rejält nu inför mötet, säger en SD-källa till Nyheter24.

[…]

Inför mötet, som kommer äga rum på måndagen den 18 mars, har Nyheter24 pratat med flera tunga SD-källor som menar att beslutet är saktionerat av bland annat partiledaren Jimmie Åkesson samt hans närmaste inom de fyras gäng.

Vilka de övriga åtta personerna är än så länge okänt, men gissningsvis kommer många av namnen vara kända från IRM:

Nyheter24 kan också avslöja att det är totalt tio personer som det tunga medlemsutskottet rekommenderar partistyrelsen att utesluta. Enligt uppgifter ska ytterligare två SD-medlemmar komma undan med en varning.

Vi kan bara spekulera i vad som föranleder denna plötsliga utrensning av obekväma personer, men de annalkande landsdagarna(SD:s kongress) är förmodligen en bidragande faktor.

Vi rekommenderar alla att läsa artikeln på Nyheter 24.