Granskning

Tufft år för Avpixlat - påhittade vapengömmor, avhoppade moderatorer och pixlade gärningsmän

Det har varit ett riktigt tufft år för Sverigedemokraternas rasistiska propagandakanal Avpixlat. Efter ett par sunkiga rekryteringar har bloggens redan obefintliga anseende lyckats, och fråga inte oss hur det lyckats, sjunka ännu mer. Under året som gått har Avpixlat hittat en vapengömma som ingen annan hittat, fabricerat ihop en artikel om artisten Pernilla Andersson som ledde till att hon hotades med våldtäkt och hängt ut en ensamstående tvåbarnsmor som sexköpare. Inte nog med det, Avpixlat lyckades även med bedriften att behandla sina moderatorer såpass illa att alla hoppade av. 

Vi tar det i kronologisk ordning och börjar med den vapengömma som Avpixlat hittat i Jämtland:

fsdgsdgsdhhshd

Problemet med denna historia var att varken Säpo eller polisen hade beslagtagit några vapen eller för den delen ens hört talas om någon vapengömma. Killen som ägde huset på bilden var heller inte nöjd:

– De som har sunda vätskor förstår ju att det här är åt helvete, säger Per-Lennart som är mer orolig för de som tror på Avpixlats uppgifter och kopplar ihop det med honom.

Vi vill vara noga med att påpeka att denna artikel, likt den artikel om Hillary Clinton som baseras på en satirartikel, ligger kvar på Avpixlat trots att det bevisats att båda är fejkade. 

Under en period jobbade Roger Sahlström för Avpixlat. Sahlström som annars jobbar med rasideologiska Nya Tider han med ett par ordentliga guldkorn på Avpixlat innan han slutade. Först ut var när Sahlström hängde ut en ensamstående tvåbarnsmor som sexköpare och gjorde henne identifierbar på köpet:

Avpixlat har än en gång lyckats nå nya bottennivåer när de nu hänger ut en ensamstående mor och beskriver henne som sexköpare och en fara för sina barn. Inläggen har spridits som en löpeld bland Sverigedemokrater och historien grundar sig i ett svårt uppbrott mellan kvinnan och hennes exman. Att det finns barn inblandade skiter Avpixlat fullständigt i. Avpixlat har ringat in modern såpass att alla med hjälp av en sökning kan finna hennes uppgifter, men de har även missat att anonymisera hennes namn på sajten. Som om inte det skulle vara illa nog så fanns hennes kontaktuppgifter även att tillgängliga i kommentarsfältet i nästan tre dygn. Ett kommentarsfällt som i övrigt bestod av grova kränkningar riktat mot kvinnan och hennes barn.

Sahlström gick sedan vidare med att på Avpixlat pixla det högerextrema nätverket Soldiers of Odin:

1915167_740469769387133_1660840437021697526_n

Innan Sahlström slutade på Avpixlat skrev han även en artikel om hur Karlskoga tidning mörkar sexövergrepp, trots att de ett dygn tidigare skrivit en artikel om just dessa sexövergrepp.

Så hittills har vi alltså en påhittad vapengömma, uthängd tvåbarnsmor och pixlade nyheter. ”Hur toppar vi det här?” tänkte redaktionen på Avpixlat och drämde till med en artikel om artisten Pernilla Andersson som fick henne våldtäktshotad:

Artisten Pernilla Andersson uppträdde under den omtalade festivalen Putte i Parken där flera kvinnor anmälde att de antastades. Först gick polisen ut och påstod att de som antastat kvinnor och flickor var enbart ensamkommande barn, ett uttalande de nu tagit tillbaka efter att det visat sig att endast två av de gripna var ensamkommande. Andersson ombads kommentera övergreppen under festivalen, något hon gjorde på bland annat sin blogg. Men texten föll inte Avpixlat och Mats Dagerlind i smaken. Istället för att återge vad Andersson faktiskt skrivit så tog sig Dagerlind friheten att helt skriva om texten så att innebörden blev djupt rasistisk och med Andersson som avsändare. Nu hotas Andersson med våldtäkt av anonyma Avpixlatföljare efter att ha dementerat det Avpixlat hittat på.

Det här fiaskot var droppen för Avpixlats moderatorer som valde att hoppa av sitt uppdrag på bloggen.

I september avslöjade Sverigedemokraternas mer frifräsande propagandakanal att både Kent Ekeroth och hans lakej ”Egor Putilov” jobbat med en propagandafilm för Avpixlat:

 • Bevisen: Både Ekeroth och Putilov hemliga medarbetare på Avpixlat
 • Producerade propagandavideo från flyktingläger i Grekland
 • Fejkade intervju – Marknadsför med argumentet ”ocensurerade intervjuer”
 • Unika bilder visar Ekeroth och Putilov i Grekland med videoutrustning
 • Mejlet avslöjar: Så planerades Avpixlats propagandavideo
 • Putilov nekar bestämt till att han ens umgås med Ekeroth

Kan Avpixlat bli sämre? Japp, klart de kan. I Stockholm Direkt medverkar Avpixlats chefredaktör för att förklara varför de spred påhittade rykten om att djur i Stora Blecktornsparken blivit halalslaktade:

Samma dag som vi publicerar en intervju med några av de nyanlända får vi veta att det under natten misshandlats och dödats djur i Stora Blecktornsparken. Det är knappt hundra meter mellan Vintertullen och djurhagen i parken.

Senare på kvällen publicerar sajten Avpixlat en artikel där de hävdar att dådet misstänks vara ett försök till halal-slakt. I Avpixlats artikel står det att boende i området uppgett att misstankar finns om att förövaren finns bland de migranter som flyttat in på äldreboendet Vintertullen ”efter att de svenska åldringarna körts på porten”.

Enligt polisen finns ingen misstänkt gärningsperson och inga spår som leder till Vintertullen. Det har inte skett ett slaktförsök. Djuren har slagits med ett järnrör och ett skaft från en skottkärra. Det säger chefen för parkleken Madeleine Weber.

Hur väljer då Dagerlind att bemöta att de publicerat lögner? Jo såhär:

Mats Dagerlind, är ansvarig utgivare och chefredaktör på Avpixlat. Han har skrivit artikeln och håller med om att misshandeln av djuren inte är en halal-slakt, men han anser att halal-slakt för ”en svensk i allmänhet” är det samma sak som ”muslimskt djurplågeri”. Och det är just ett ”muslimskt djurplågeri” som de boende i området som han pratat med misstänker.

Vad är det med det här djurplågeriet som är ”muslimskt”?

– Det är inget man kan veta förstås utan vi ville ge en bild av att det fanns misstankar om att förövarna fanns på Vintertullen. Det var de stämningarna vi ville beskriva. Det är en spekulation men vi skrev heller inte att vi fått detta bekräftat av polisen, säger Mats Dagerlind.

Avpixlat publicerar alltså en spekulation, ett rykte, som polisen uppger att det saknas grund för. Att undersöka om ryktet är sant anser inte Mats Dagerlind är hans jobb.

Nej, det är polisens jobb. Vi är språkrör för de boende som är oroliga över invandringspolitiken. Det är vår publicistiska profil. Vår målsättning är att opinionsbilda för minskad invandring så det är klart att vi vill att de här känslorna ska komma till uttryck, säger Mats Dagerlind.

Sist men inte minst, när Avpixlat får nys om att en person gripits misstänkt för att ha planerat ett terrorbrott så bildsätts det direkt med en islamistisk fundamentalist, trots att den gripnes sympatier låg hos trumvirvel SD:

15037160_884472051653570_6362360194279900769_n

 

Vi kan nog konstatera att SD har fått precis den propagandakanal de förtjänar, full av lögner, rasism, sexism och mindre intelligenta uttalanden. Vi hoppas att de är väldigt lyckliga tillsammans, och gratulerar Kent Ekeroth till väl investerade pengar.

Glöm inte att stödja oss i vår kamp mot SD, smått eller stort spelar ingen roll. Vi ska tillsammans ta fighten i valrörelsen 2018!

Bankgiro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59

Avpixlats rasism och uthängningar: 

 1. Avpixlat hämnas SD – attackerar unga tjejer 
 2. Rasbiologi och hets mot folkgrupp på SD:s favoritblogg 
 3. SD-hyllad hatblogg används för hämndaktion mot journalister: 
 4. SD-hyllad sajt lägger upp video med sexövergrepp. Hets mot folkgrupp
 5. SD-hyllad blogg attackerar årets Lucia på grund av hennes hudfärg 
 6. Hängdes ut på hatsajt: Det är förjävligt
 7. AVPIXLAT SPOTTAR PÅ HOTADE BARN 
 8. Ännu ett barn uthängt på Avpixlat – hotas i vanlig ordning med våldtäkt
 9. SD-hyllad sajt lägger upp video med sexövergrepp på ung flicka utan att pixla hennes ansikte
 10. Avpixlat publicerar sin värsta text någonsin – Breivik jublar förmodligen i sin cell
 11. Mr Avpixlat – Soran borde byta sitt namn till Sören så det blir enklare att stava
 12. Mr Avpixlat polisanmäld för HMF – våldtäkt är djupt rotat i den muslimska lågkulturen

Stötta vår verksamhet
 • 1.7K
  Delningar