Granskning

Två SD-politiker hjälper Avpixlat att hänga ut barn *UPPDATERAD*

Under gårdagen kunde vi berätta hur Avpixlat än en gång hänger ut barn. Vi fick även en intervju med de drabbade där de med egna ord berättade om rädslan efter alla hot som strömmat in i deras mailkorg under helgen. Idag kan vi avslöja hur SD-politikerna Tommy Ämtenmyr och Patrik Ohlsson spridit Avpixlats text vidare och därmed även hjälpt till att sprida de tonåriga tjejernas kontaktuppgifter :

wewqrgwregDessa SD-politiker visar här upp en omdömeslöshet som knappt kan matchas av en helkväll på stan med videokamera och järnrör. Hur dessa vuxna karlar helt obekymrat kan sprida en artikel som uppmanar folk att kontakta barn, och som innehåller extremt känsliga uppgifter gällande namn, bild och kontaktuppgifter, är under all kritik.

Vem vet, det kan varit just deras länkning som fick följande personer att maila tjejerna:

Ett förtydligande till er som stödjer Avpixlats uthängning med argumentet att de inte är barn. I FN:s barnkonvention används ordet barn i betydelsen en människa som inte fyllt arton år.

Ohlsson ger en kortare kommentar på twitter:

untitled****Uppdatering****

Ohlsson hänger ut tjejerna en gång till och försvarar sig med att ungdomarna själva lagt ut bilden på Facebook. Att det är skillnad på en begränsad läsarkrets bland sina vänner och Avpixlats 200 000 besökare i veckan tar Ohlsson inte i beaktande:

1111

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 148
    Delningar