Granskning

Världen hyllar Mandela - SD-politiker kallar honom för terrorist och sörjer ”folkmord” på vita

Ingen har väl missat att frihetskämpen Nelson Mandela dött under gårdagen, något som sörjs av en hel värld. Sydafrikas nuvarande president säger såhär om Mandela:

– Vår nation har förlorat sin störste son. Vårt folk har förlorat en fadersgestalt, sa en djupt tagen Jacob Zuma.

– Nu har han fått vila. Nu har han fått frid.

Men samtidigt som världen stannar upp för att hylla och minnas Mandela och hans budskap så väljer vissa SD-politiker att kalla honom för terrorist och på annat sätt försöka misskreditera honom:

BayTJOeCQAAzJv_Myten om att det pågår ett folkmord på vita boer  i Sydafrika är något som är vida spritt inom vitmakt rörelsen och det var inte länge sedan nazistiska Svenska Motståndsrörelsen demonstrerade under parollen ”Stop Boer Genocide” i Stockholm:

Svenska motståndsrörelsen samlades utanför Sydafrikanska ambassaden för att protestera mot vad de i ett tal kallade ”en utrotningspolitik mot de vita i landet”. På plats brändes även en Sydafrikansk flagga, några av deltagarna spottade även på flaggan. Talaren menade att situationen i Sydafrika tystats ned, till skillnad mot, som han uttryckte det, ”den påstådda Förintelsen”. Demonstrationen avslutades med att nazisterna i kör skrek ”Hell AWB. Hell seger”.

Stort tack @mortenfrisch som tar sig tid att sammanställa dessa skärmdumpar.

***UPPDATERING***

Några andra som skriver om ”folkmordet på vita”:

BazNhX0CYAATGAG

 


Stötta vår verksamhet
  • 47
    Delningar