Ni vet Christian Westling, som blev känd för svenska folket när han viftade runt med järnrör på stan? Det visar sig att han inte bara tycker om att röja på stan med sina polare. Precis som många av hans partikamrater är han också ganska klantig (eller dum) när det kommer till sociala medier. Westling borde förstå att det som skrivs alltid blir läst av någon. Nu har han skrivit en sak som ärligt talat är så dum att klockorna stannar. Nyheter24 berättar:

“Kajsa Bergqvist får ju ses som en klyscha av en lesbian. Från att tidigare varit lite småhet och haft långt hår så genast när hon kom på att hon gillade mus så klipper hon sig kort och börjar se sur och butter ut”.

Så skriver Sverigedemokraternas Christian Westling i en kommentar till ett Facebookinlägg om friidrotts-VM som Nyheter24 tagit del av. Han skriver det i en diskussion om höjdhopparen Emma Green Tregaros protest mot Rysslands antigaylag och stavhopparen Jelena Isinbajevasreaktion på det.

Till skillnad från vad Westling tror så vet ju dock de allra flesta att sexualiteten inte sitter i håret. Men vi beklagar att Westling inte längre tycker att Kajsa Bergqvist är “småhet”, det är troligtvis det viktigaste i hennes liv. Hon är nog alldeles förstörd nu, för att en man hon inte ens känner tycker att hon är mindre het i kort hår. Eller är det helt enkelt så att Westling inte gillar lesbiska kvinnor? Tja, kanske är det jobbigt att veta att någon han är attraherad av faktiskt är totalt ointresserad av honom. Självfallet spekulerar vi bara nu.

Att någon som kandiderar till Europaparlamentet så aktivt arbetar för att reproducera fördomar mot homosexuella kvinnor, det är dock väldigt obehagligt. Å andra sidan är förstås inte Westling ensam med det, i det lilla blågula partiet.

Mer om HBTQ-förakt inom den Sverigedemokratiska sfären: