Sverigedemokraterna har väldigt bestämda åsikter när det kommer till ensamkommande flyktingbarn. Bland annat anser de att barnen är våran framtid - ja förutom de ensamkommande då, att bara vissa partier ska få tycka något om frågan och så har de fått för sig att ensamkommande flyktingbarn inte åldras.

Förutom detta är det oerhört vanligt att Sverigedemokraterna försöker sprida myten om att ensamkommande flyktingbarn kommer till Sverige och tar med sig hela sin släkt. Något som visat sig vara ovanligt.

Sveriges Radio skriver:

”Av de knappt 4200 ungdomar som fick uppehållstillstånd mellan 2007 och 2010 är det 10 procent som har föräldrar och syskon som kommit efter på det som kallas anknytning. Sammanlagt är det 1130 anhöriga som har kommit till Sverige till de ensamkommande barnen.”

De fortsätter:

”Bilden av de här barnen och ungdomarna som så kallade ankarbarn (barn som får permanent uppehållstillstånd för att sedan ta hit hela sin familj, vår anmärkning) har bland annat målats upp av kommunpolitiker. Det hävdar före detta rikspolischefen och landshövdingen Björn Eriksson, som 2010 utredde kommunernas mottagande på uppdrag av regeringen. I en slutrapport skrev han att det florerar vissa vanföreställningar och att han bedömde den om så kallade ankarbarn vara allvarligast.”

Sveriges Radio skriver ”(…) har bland annat målats upp av kommunpolitiker” - vi kan ju bara fundera på vilket parti dessa kommunpolitiker tillhör…

Om ni inte listat ut vilket parti som artikeln avser så kan vi ger lite hjälp på traven via Kent Ekeroths egen blogg och en av de många taggar han använder.

Just det, ankarbarn