Sverigedemokraterna är inte rasister, brukar de iallafall själva hävda. Och kanske är det sant enligt dem själva när de säger det, för enligt dem kan man inte vara rasist om det är bara en sak man hatar - islam. Tomelilla visar upp ett ganska lysande exempel på det hat, den rädsla och det förakt många av partiets företrädare känner för såväl islam som muslimer:

Vad tror ni är meningen med bilden ovan? Är det att säga “jomen vi förstår att man vill fly från krig och död, välkomna hit”? Haha, knappast va. Det är inget annat än ett simpelt sätt att försöka skrämma människor med nån slags illusion om att nu, NU, kommer de hemska muslimerna och tar över vårt vackra land. ISLAMISERINGEN! Är det här lite äckligt? Nej, det är mycket äckligt.

Som tur är verkar SD Tomelilla prata till döva öron. I artikeln som de har länkat kan man nämligen läsa detta:

Tre familjer från det krigsdrabbade Syrien flyttade mycket riktigt in i byn häromveckan. Den gångna helgen knackade några bybor, däribland Camilla Backman, på för att hälsa de nya invånarna välkomna.

– Vi gick dit med kaffe och tårta och lite kritor och ritpapper. De blev förvånade och jätteglada. Vi hade med våra egna barn och barnen började leka med en gång.

Camilla Backman har nu startat en insamling av bland annat kläder och leksaker till familjerna.

– De har i princip ingenting, bara det som de går och står i, förklarar hon och tillägger att många redan hört av sig för att hjälpa till.

– Familjerna är oerhört tacksamma och nästan lite chockade över all hjälp säger hon och tillägger:

– Det är vanliga människor som har varit med om fruktansvärda saker.

All vår kärlek och uppmuntran till Camilla Backman och de övriga från byn som egentligen bara betett sig som vettiga medmänniskor. Med empati, förståelse och tolerans.

Och till SD Tomelilla vill vi säga detta: ni kanske också borde gå och knacka på. Ni behöver säkert inte ens ha med er tårta, utan gå dit och skaka hand. Hälsa. Så kanske ni lär er något.