Okategoriserade

SD:are pratar om ”bildningsovilliga negrer” - påstår sig blivit hackad

Björn Fälth facebook
Written by Henrik Johansson

Ännu ett konto tillhörande en Sverigedemokrat har sett dagens ljus. Kontot tillhör Björn Fälth, kommunfullmäktigeledamot i Vetlanda och suppleant i distriktsstyrelsen för Jönköpings län.

På skärmdumparna kan man bland annat läsa detta:

Fälth går även in och gillar något högst anmärkningsvärt. En kommentar under artikeln ”En miljon muslimer i Sverige om 20år” så skrivs det:

”Ja laddar för emigrering eller musli…hihihirensning

I en intervju med inte rasist, men vill inte Fälth kännas vid dessa kommentarer. På frågan om det är Fälths Facebookkonto så svarar han:

”Ja det är det, men jag har ju haft någon hackning på det”

På frågan om det är han som gillat kommentaren angående emigrering och rensning eller om den också är hackad så svarar Fälth:

”Ja hackad eller om jag sluntit eller något”

Fälth har inte polisanmält händelserna och är tacksam att vi påpekar det som skrivs i hans namn på Facebook. Han anser heller inte att det är lämpligt av en folkvald politiker att skriva liknande kommentarer offentligt. Under en period säger Fälth att han bytt lösenord nästan varannan dag.

Avslutningsvis frågar vi hur det kommer sig att han blivit hackad så många gånger:

”Det har jag ingen aning om, jag är ingen datanörd”

För att ge denna historia ännu en liten twist kan vi berätta att Fälth tidigare uppmärksammats i medierna på grund av att han blivit utesluten ur fackförbundet transport. Något han senare anmälde till diskrimineringsombudsmannen.

Han har även blivit uppmärksammad för sina stora skulder till kronofogden.

Fälth är nu den tredje Sverigedemokraten på kort tid som säger sig blivit utsatt för ett hack efter att det uppdagas anmärkningsvärda kommentarer i deras namn.


Stötta vår verksamhet