Få kan ha missat uppståndelsen som en krönika i ICA-kuriren har gett. Katarina Mazetti skrev en text som inte sågs på med blida ögon av alla och har fått ta emot hot både via mail, telefon och fysiska besök vid hennes hem om natten. Men det tar inte slut här, för nu ger sig en riksdagspolitiker in i debatten. Ingen annan än vår favorit, Thoralf Alfsson. Vad är då hans åsikt, kan det till exempel vara så att han förkastar de hot som Mazetti har fått och försvarar yttrandefriheten? Inte alls. Alfsson, som tidigare anklagats av Mazetti för att ha drivit en hatkampanj, uppmanar nu sina läsare till bojkott av ICA:

Som alla säkert vet kom Katarina Mazetti med rena lögner när hon påstod att jag låg bakom en hatkampanj. Därför stödjer jag det upprop som Stefan Torssell uppmanar till på Avpixlat i slutet av veckan. Egentligen skulle ett flygblad tagits fram med Mazettis krönika och Stefan Torssells svar och en förklaring till varför en köpbojkott görs mot ICA. Detta flygblad skulle sedan med fördel kunnat lappats på alla bilar vid ICA/MAXI-butiker över landet under fredag-söndag. Jag hoppas alla mina läsare avstår från att handla på ICA under kommande helg. Som en markering mot ICA och ICA-kuriren då ingen tillåts bemöta Mazettis krönika.

Alfsson ger sig alltså på ICA för att de ska… vi vet inte, i fortsättningen tvinga ICA-kuriren att inte publicera kontroversiella texter? För att ni verkligen ska förstå hur knasigt detta blir bör ni också veta att ICA-kuriren, trots sitt namn, idag är helt fristående från själva ICA. Stefan Ekengren, som är presschef för ICA, kommenterar följande:

Vi förklarar för alla som hör av sig till oss att Icakuriren är en fristående redaktionell produkt, och vi har lika lite synpunkter på vad som skrivs i den som i någon annan tidning. Ica tar ingen politisk ställning, vi är ett detaljhandelsföretag.

Vi vill avsluta det här inlägget med ett citat från seriernas värld: ”With great power must also come great responsibility.”
Vi tycker att Alfsson ska fundera lite på budskapet i citatet och tänka över om det är riktigt rätt att som riksdagsledamot genom den här typen av kampanj försöka påverka ett företag att lägga sig i vad en fristående tidning gör.