Efter att Kent Ekeroths roll i redaktionen på den rasistiska bloggen Avpixlat tydligt belagts av Aftonbladet tidigare under dagen så kommer nu även en reaktion från skatteverket. Ekeroth har redan ålagts att betala skatt för 160.000 kronor av de pengar som satts in på hans konto som donationer till Avpixlat. En källa uppger för Expo Idag att situationen nu kan bli annorlunda eftersom Ekeroth haft en aktiv roll i det redaktionella arbetet:

Passiv näringsverksamhet är någonting som man inte arbetar aktivt i. Det kan tillexempel vara om man har ett lantbruk som är utarrenderat, eller en hyresfastighet som man inte själv tar hand om utan där en fastighetsförvaltning sköter verksamheten.– Om han är aktiv i en näringsverksamhet ska han betala mer i egenavgift

En dag som denna kan vi inte låta bli att minnas Eric Almqvists bevingade ord gällande Järnrörskvällen. ”Sanningen kommer alltid fram”. Det verkar inte bättre än att Ekeroth nu får lägga till ”rasistisk propagandist” och ”skattefifflare” på sin CV efter ”dogmafilmare”. Det vi alla undrar nu är om Jimmie Åkesson på allvar tycker det är lämpligt att vi ska ha en kille som Ekeroth i Sveriges riksdag?

Vore inte helt fel om någon polis tittade närmre på om Ekeroth kan anses straffskyldig för materialet på Avpixlat:

Dagens media rapporterar även om Mats Dagerlinds skatteskulder:

Han hävdar att invandrare kostar samhället 100 miljarder. Själv nolltaxerar Avpixlats frontman Mats Dagerlind – och har miljonskulder hos kronofogden.

[…]

Mats Dagerlind driver själv på sajten en aggressiv retorik mot invandring. Bland annat för han fram ekonomiska argument. I en krönika inför midsommarhelgen uppmade han läsarna att ”säga nej till brinnande förorter, nej till “svenska” jihadister, nej till fri rörlighet för utländsk mångkriminalitet, nej till ansvarslös massinvandring med en årlig åderlåtning av skattebetalarna på 100 miljarder kronor.

Men Mats Dagerlind berättar inte att han själv har kostat svenska skattebetalare miljonbelopp.

2004 begärdes han i personlig konkurs av staten. Sedan dess har han samlat på sig mer än 1,5 miljoner i skulder, varav merparten härrör från obetald skatt.

Under de fem senaste åren har Mats Dagerlind nolltaxerat fyra av dessa år. Han alltså uppgett för Skatteverket att han helt saknar inkomst.