Förutom att vara partiet som har ett svenskt mästerskap i rasistiska utspel och skandaler, så är även sverigedemokraterna kända för att ha bortförklaringar som är i en klass för sig. Därför har IRM listat några av de absolut bästa(sämsta) ursäkterna som SD kommit med.

  • Jag ville bara önska alla en trevlig valborg

Vi börjar med SD-politikern som smygfotade två personer med förmodad utländskt härkomst vid en bankomat, för att sedan publicera på SD Surehammars hemsida, med en rubrik som lyder: “en bild säger mer än tusen ord”. När hon sedan konfronterades med bilden så påstod hon att det enda hon ville göra var att “önska alla en trevlig valborg”. Yeah, right..

  • Någon kissade i min säng och rökte på mitt rum

SD-politikern Tommy Hansson betalade lydigt den avgift han fick fakturerad efter en minst sagt blöt kväll i Almedalen. Däremot nekar Hansson fortfarande till att kissat ner sin egen säng i Almedalen och hävdar istället att någon klivit in på rummet och kissat i sängen när Hansson var på väg till båten.

  • Jag försökte rädda kvinnan som jag tog på brösten

Alla minns väl den 60-åriga kommunpolitikern för Sverigedemokraterna i Stockholm, som antastade en kvinna på ett badhus? Efter den händelsen så kom han med två ursäkter som är minst sagt anmärkningsvärda. Han menade först att han hade blivit oskyldigt dömd då han, som den snälla människan han är, noterade att kvinnan hade stora bröst och tänkte att det skulle vara trevligt om han klappade på dem. Han insåg efteråt att den ursäkten kanske inte var så genomtänkt, och ändrade sedan sin historia till att det hela handlade om att han skulle rädda kvinnan från att drunkna.

  • Min dator var på lagning när den spred nazistiska bloggar

Den här ursäkten har blivit lite av en klassiker, typ SD i ett nötskal. Reine Johansson spred nazistiska bloggar på sin facebook för ett tag sedan. När IRM kontaktar honom för en kommentar så är han till en början väldigt förvirrad. När han sedan sökt igenom sin facebook så hävdar han att datorn var kraschad vid tillfället och var på lagning. Jisses..

  • Jag trodde mina rasistiska utspel bara visades för mina vänner

Håkan Malmgren, SD-företrädare från Tomelilla hade en del rasistiska utspel på sin facebook, där bland annat romer anklagades för att vara “ficktjuvar”. Som vanligt så gällde inte “nolltoleransen” här heller, utan Malmgren slapp en uteslutning. Anledningen? Han hade kommit på en riktigt bra bortförklaring. Han trodde att hans sida var privat, och att bara hans vänner kunde se den.  En ursäkt som bara kan accepteras i ett parti som SD.

  • Jag var politiskt omogen med mina 17 år inom politiken

Vi får såklart inte glömma Sverigedemokraternas vice partiordförande, Jonas Åkerlund, som Aftonbladet för inte så länge sedan avslöjade, när han på en bandinspelning uttryckte sitt människoförakt. När radioprogrammet där han bland annat kallat invandrare för “parasiter” sändes var han 53 år gammal. Och ändå kom han med en helt otrolig bortförklaring - han var politiskt omogen vid tidpunkten..

  • Jag har blivit avancerat hackad under ett år

Perr Pedersen ville stoppa den påstådda “islamiseringen” med vapen. När hans uttalande kom ut i media så menade Pedersen att han blivit utsatt för avancerat dataintrång under ett års tid.

  • En gång är ingen gång när det gäller att spöa tjejen

Stefan Falktorp, ordförande i Partille har vid flera tillfällen hängt ut gärningsmän med utländsk bakgrund och länkat nazistiska/högerextrema publikationer. Nu visar det sig att Falktorp själv är en dömd för kvinnomisshandel och när han blir konfronterad med sin egen dom får Expo ett minst sagt anmärkningsvärt svar:

Kvinnomisshandel är inte det allvarligt?

 

– Jag tycker inte det om det bara skett en enda gång, säger Falktorp.

Listan kan göras lång på Sverigedemokratiska bortförklaringar som på något sätt ska ursäkta rasistiska, kvinnofientliga och homofobiska utspel. Men som Almqvist sa kort innan Expressen avlöjade järnrörsskandalen, “Sanningen kommer alltid fram”. Oavsett vilka ursäkter ni än lyckas hitta på.

Har ni fler roliga ursäkter så mejla oss på [email protected]