I helgen kunde vi berätta för er om Pär Norling, gruppledare för Sverigedemokraterna i Bollnäs, och hans inställning att det är invandringen som skapar nazister. Vi tycker att det här är en lite knasig förklaringsmodell för nazismen men det visar sig faktiskt att Norling inte är helt ensam i sin uppfattning. I en diskussion på det sociala mediet Twitter uttrycker sig Erik Almqvist på följande sätt i en diskussion:

 

Erik Almqvist, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, skriver alltså att en viktig faktor för uppkomsten av Ku Klux Klan var blotta förekomsten av mörkhyade människor i USA, samt om vi tolkar detta rätt, att de lite får skylla sig själva. Det är deras eget fel att det uppkom en rörelse som hatar deras hudfärg? Det verkar ju högst logiskt. Sa vi förresten att han är riksdagsledamot..?

På grund av detta har vi såklart lite följdfrågor till Erik Almqvist. För det första undrar vi om det är det mobbade barnet vi ska skylla mobbing på? Är det så att det är kvinnans fel att det existerar kvinnomisshandel? Och slutligen, eftersom SD ofta profilerar sig som ett djurvänligt parti, undrar vi om det är kissekatten nedan vi ska skylla på när vi debatterar djurplågeri?