Som vi skrev tidigare idag tycker riksdagsledamoten Erik Almqvist att det är helt okej att lägga skuldbördan på offer istället för förövare. Ja, iallfall i vissa fall som det tycks. Vi undrar om samma princip gäller för detta:

Det här att ställa två brott mot varandra, eller för den delen två brottsoffer, mot varandra är inte riktigt vår grej. Det lämnar vi till riksdagsledamot Almqvist som tydligen finner det vara ett lämpligt sätt att argumentera på. Varför rasistiska trakasserier genererar stor mediabevakning finner vi inte så upprörande, snarare tvärtom. Men så är vi heller inte företrädare för ett främlingsfientligt parti.

Och nu när vi ändå skriver om Almqvist så har vi fått ett tips till redaktionen. I en artikel från 2010 skriver han detta:

Jag ser inte bara undfallenheten för islam som det största hotet sedan andra världskriget. Jag ser islam som det största hotet. Sedan Hedenhös.

Om en av SD:s representantar i Riksdagen uttrycker sig så kan vi förstås inte bli förvånade när fler och fler lokala företrädare berättar för oss om hur rädda de är för islam. Monkey see, monkey do…