Okategoriserade

SD-politiker ljuger för reporter

Nu fortsätter Roger Hedlund från SD i Gävle att göra bort sig. Vi har tidigare skrivit om hur partiet påstått att man har hela 100 kandidater beredda till kommunfullmäktige. Hedlund påstod att detta var symboliskt viktigt för att visa på vilken ”folkrörelse” partiet byggt lokalt. När Arbetarbladet går igenom listan av kandidater visar det sig att många av de som står där inte känner till det själva. Hedlund kontrade (i radio) med att påstå att samtliga hundra skrivit på en så kallad kandidatförsäkran och han därmed kunde bevisa att samtliga 100 verkligen är kandidater. Men:

Arbetarbladet har gått igenom varje ansökan, papper för papper.Totalt har 86 av Gävles 100 SD-kandidater skickat in en kandidatförsäkran till Länsstyrelsen.14 av 100 har inte gjort det. Bland dessa återfinns åtta som Arbetarbladet över huvud taget inte fått kontakt med, trots upprepade försök.Vår genomgång visar att av de 86 dokument som kommit in, lämnades 26 stycken in till Länsstyrelsens reception på tisdagseftermiddagen.
Efter Hedlunds medverkan i radio. När Sverigedemokraterna gick ut med sin lista på 100 kommunfullmäktigekandidater i juni år hade 40 personer inte lämnat in någon försäkran. Vad som hände i tisdags denna vecka var att Roger Hedlund några timmar efter radioprogrammet gick till Länsstyrelsens reception med en tjock bunt dokument. Av dessa kom tre stycken från de personer som till Arbetarbladet förra veckan uppgav att de inte kände till sin kandidatur.

En orgie i pinsamheter följer. Vi rekommenderar en skämskudde modell XXL innan ni lyssnar på Arbetarbladets intervju. Ett exempel:

Det saknas ju fortfarande 14 stycken. Och du säger att alla finns. Då är ju det en lögn?

– Nej.

Men hur kan du försvara att det inte är en lögn?

– Alla har skrivit på, så är det.

Återstår bara för Hedlund att tjura på twitter och försöka sig på ett märkligt grepp. Fortsätta påstå att informationen som inte finns ändå finns och att han är beredd att låta andra medier ta del av dem. SD vill i vanlig ordning inte ställa upp på den demokratiska principen att våra makthavare granskas…

Hedlundsur

…men ok Hedlund, du är välkommen att skicka dina papper till oss på IRM. /Kramiz!


Stötta vår verksamhet