Okategoriserade

Kallade SD för fascister - delgavs misstanke om hets mot folkgrupp

Written by Atilla Yoldas

Med banderollen ”Inga fascister i vårt Örebro” demonstrerade Niclas Persson, 24, mot Sverigedemokraterna vid ett torgmöte i Örebro under torsdagen. Protesten slutade med att han delgavs misstanke om hets mot folkgrupp, rapporterar Expressen.

Vad kan denna banderoll ha symboliserat för hemskheter? Se och bedöm själva:

lol

 

Hmm.. Niclas fick alltså sin banderoll beslagtagen och blev själv omhändertagen, visiterad och delgiven misstanke om hets mot folkgrupp utan vidare kommentar – när han demonstrerade med en delfinbild mot Sverigedemokraterna.

Niclas fick inte en förklaring till varför han misstänktes för hets mot folkgrupp. Kommunikationschef vid polisen i Örebro har förklarat att banderollen beslagtogs för att bedömningen gjorts att det kunde handla om brott. Efter en bedömning av banderollen lades misstanken ned.

När man bemötte kommunikationschefen och frågade vad som potentiellt kunde utgöra ett brott med banderollen, fick man följande svar.

– Det var det som stod på den och sammanhanget som den användes i.

banderoll

”Fascism” är inte en folkgrupp, och det är inte ett brott att fredligt protestera.

Niclas har fortfarande inte fått tillbaka sin banderoll. Vi vill visa honom vårt stöd genom att uppmana er att sprida bilden i sociala medier och hoppas att banderollen hittar tillbaka till sin rätta ägare.

Sprid!

bäst


Stötta vår verksamhet