Okategoriserade

Invald i SD-styrelse, trots misshandelsdom

Expo Idag rapporterar idag om att SD Karlshamn har valt in en ny suppleant, Christopher Gårner, i styrelsen. Vad är det då som är konstigt med detta, undrar ni kanske nu? Jo, grejen är att mannen ifråga är dömd för grov misshandel, hemfridsbrott och olaga hot:

Under ett svartsjukedrama i december 2008 dök Christopher Gårner upp vid en lägenhet som tillhörde en kvinna han haft en relation med. I lägenheten befann sig kvinnan med sin nya pojkvän. Christopher Gårner dunkade på hennes fönster och skrek till mannen ”kom ut din jävel, jag ska slå ihjäl dig och negerjävel.”

Självklart är det så att man inte ska behöva ställas till svars för sina brott för all framtid, men det här skedde så sent som 2009. Vad som också är extra anmärkningsvärt är att SD Karlshamns ordförande har gjort väldigt dålig research angående den nyinvalde styrelsemedlemmen. Till Expo Idag säger Henrik Gustafsson, som är ordförande, nämligen följande:

Jag kände till att han var dömd, men inte för vad. Vi hade tänkt diskutera det här vid ett senare tillfälle. Det som du berättar är såklart oacceptabelt.

Hmm, ja kanske är det bara vi. Men vore det inte bättre om man verkligen tog reda på sånt här innan man valde in en person i styrelsen? Nu ska det föras diskussioner om Gårners roll i styrelsen och det hade man sluppit om man ägnat lite arbete åt att ta reda på saker innan man gick till beslut. Förutom det hade man förstås också sluppit att ge SD ännu sämre rykte. Senast vi hörde så försökte de hävda sig som ett parti även för kvinnor, hur rimmar egentligen det med att man väljer in en person dömd för något sådant här?

(Facit: Det rimmar inte särskilt bra.)

****Uppdatering****

Vi han inte mer än publicera innan vi insåg att han nu avgått:

Den nyvalda styrelseledamoten för Sverigedemokraterna i Karlshamn Christopher Gårner lämnar sitt uppdrag efter att Expo Idag avslöjat att han 2009 dömdes till fängelse för grov misshandel, olaga hot och hemfridsbrott. Nu backar även partiet från tidigare uttalanden om att de haft kännedom om domen.


Stötta vår verksamhet