Okategoriserade

SD-topp jämför invandring med mord - ”Det är ett skämt”

En sak vi noterat sedan vi startade IRM är att Sverigedemokrater är nån typ av världsmästare på att hitta på bortförklaringar. Ofta dumma sådana, som ingen tror på. Alla minns vi väl alla avancerade hack och ”sarkasm”? Nu har vi en till att lägga till listan, nämligen det generellt oerhört utslitna och trötta ”Det var ett skämt”:

”Det är väl som skillnaden mellan mord och massmord.”

Det svarar Jimmie Åkesson närmaste man Linus Bylund på frågan om var gränsen går mellan invandring och SD:s definition ”massinvandring”.

– Jag tyckte att det var en rolig parallell, det är ett skämt, säger Linus Bylund.

Rolig parallell? Att jämföra invandring med mord? Tja, kanske om man är medlem i ett rasistiskt parti men knappast annars. Men det här är förstås ändå ganska positivt, för om något visar det vad SD nog ändå tycker om invandring - om de får frågan när de tror att ingen ska bry sig om svaret. Och självfallet har offerkoftan åkt på i efterhand och många har varit upprörda över att SD är extra hårt granskat, att en företrädare för något annat parti hade kunnat dra ett sånt här ”skämt” ostraffat. Det är förstås rent snicksnack, för det spelar ingen roll om det är en sverigedemokrat, kristdemokrat, socialdemokrat eller moderat - att jämföra invandring med mord är inte okej. Tvärtom är det ganska äckligt att göra den parallelen, och kanske särskilt när den sker så spontant som den gjorde i Linus Bylunds hjärna.

Så nej SD, här kan ni inte riktigt påstå att ni blev särbehandlade och för hårt granskade. Ni har egentligen ingenting att gråta över, förutom att ni så uppenbart är ett rasistiskt parti. Förstås. Men det verkar ni ju snarare vara stolta över.


Stötta vår verksamhet