Okategoriserade

Kaos i SD Västverige - fler avhopp på väg?

Uteslutningen av Patrik Ehn skapar upprördhet inom partiet. Det är förstås inte helt oväntat då Ehn var en väldigt populär medlem och politiker i partiet. Att folk skulle bli griniga var liksom bara att vänta. Nu höjer Michael Andersson, ordförande för Sverigedemokraterna Mölndal, sin röst och kommenterar uteslutningen:

Flera ledamöter funderar på att lägga av […] Det jag reagerar på är att man har stört sig mer på detta internt i partiet än ni i media har tagit upp.

Ehns post som gruppledare i fullmäktige har nu övertagits av Lars Hansson efter ett möte på tisdagskvällen. Hansson kommenterar uteslutningen, de missnöjda rösterna och att han nu tagit över efter Patrik Ehn med ett citat som mycket väl kan bli en klassiker:

Jag hade ingen aning om att Andersson pratat om avhopp. Det känns fantastiskt i gruppen. Det är glädje. Vi har stordåd att uträtta. Vi ser framåt. Hansson är vid rodret nu.

Frågan är förstås om det är rodret på en redan läckande skuta han har tagit över. Nog för att Sverigedemokraterna haft vind i seglen vad gäller opinionssiffror senaste tiden, men i och med historien med Patrik Ehn tycks de vara ute på djupt vatten. (Förlåt, det är nog med båtreferenser nu…)

Något som också är anmärkningsvärt är själva mötet som hölls för att rösta igenom att Hansson ska ta över rollen som gruppledare. Mötet kritiserades hårt av Hanna Wigh, som sitter med i partistyrelsen, då hon anser att det inte har kallats till enligt de stadgar som finns. När Expo Idag senast pratade med henne om det hela var budskapet:

Självklart kommer jag inte att delta på det.

Wigh tycks dock ha ändrat sig väldigt kvickt för trots det hon sa tidigare på tisdagen deltog hon på mötet:

– Det hade absolut brutit mot stadgarna om Patrik och Daniel hade varit där. Nu var det ett jättetrevligt möte, säger Wigh, som inte vet om någon kontaktat Ehn och Rondslätt för att meddela dem att de inte var välkomna på det.

Du sa ju tidigare att mötet inte skedde inom ramen för stadgarna?

– Det var inte några livsavgörande val som avgjordes igår och alla var så eniga, då gör det inte så mycket. Det hade varit värre om vi varit osams, säger hon.

Det ”gör inte så mycket” att bryta mot stadgarna alltså, om vi ska förstå Wigh rätt. Så länge alla är glada, nöjda och sams behöver man inte bry sig om de regler som finns för verksamheten i organisationen. Jomen, det låter ju stabilt och bra. Eller så låter det som typiskt SD. Det är ju trots allt, vad vi vet iallafall, det enda partiet hittills där man genomfört röstning med en Läkerol-ask.


Stötta vår verksamhet