Okategoriserade

Lars Isovaara lämnar sina uppdrag, Åkessons inkonsekvens är tydlig

Under förmiddagen har Sverigedemokraterna hållit en presskonferens under vilken Jimmie Åkesson meddelade att Lars Isovaara kommer lämna sitt uppdrag i Sveriges Riksdag. Ersättare blir Markus Wiechel som har triss i förtalsdomar. Dessa domar verkar dock Åkesson mest rycka på axlarna åt enligt vad som framkom på presskonferensen, med argumentet att de ”bara” är grundade i vad Wiechel har skrivit på internet.

Ja, att Sverigedemokraters aktivitet på internet inte verkar vara något som Åkesson fäster särskilt stor vikt vid bevisas väl om inte annat av att Magnus Olsson, SD:s kommunalråd i Malmö, flertalet gånger skrivit debattartiklar på rasistiska bloggen Avpixlat. En sajt som är tätt knuten till Kent Ekeroth som kallat hatmegafonen för sitt ”eget projekt och initiativ”.

Ekeroth var förövrigt den av de tre från Järnrörshärvan som klarade sig bäst, då Åkesson har ”bedömt honom enligt vad som syns på filmen”. Att Ekeroth låtit bli att visa filmen tidigare är alltså ingen aspekt Åkesson tar hänsyn till? Men, att Ekeroth och Almqvist skyddas av Åkesson är inte särskilt märkligt, de uppfyller en mycket viktigare roll än Isovaara med tanke på hur populära de är bland partiets väljare.

Något som däremot ÄR märkligt är hur förvirrad Åkesson framstod under dagens presskonferens då det inte tycktes som att han varken hade någon koll på pressmeddelandet som skickades ut igår angående Lars Isovaara, eller om vad Björn Söder sagt till media under kvällen. Man kan ändå tycka att en partiledare borde ha den sortens insyn i partiets kommunikation kring en såpass allvarlig händelse.


I vårt förra inlägg skrev vi om vad som skulle kunna sägas vid presskonferensen 11:00:
Då får vi iallafall se om det finns någon som helst vikt i Jimmie Åkessons nolltolerans mot rasism, för har man blivit polisanmäld för just rasistiska uttalanden borde det väl stå tämligen klart att man brutit mot sagda nolltolerans?” och det är förstås lätt att tro att det är just så som har skett nu. Det är dock inte korrekt uppfattat, för Åkesson var mycket tydlig med att försöka bortförklara att Isovaara skulle ha uttryckt sig rasistiskt.

Det är förstås rätt imponerande att Åkesson som inte var på plats kan uttala sig om det och ifrågasätta omdömet hos de poliser som var på plats, och som också var de som upprättade polisanmälan om förolämpning…


Stötta vår verksamhet