Okategoriserade

Politiker i Sjöbo: ”Vi vanliga medborgare”

Lars-Wilhelm Larsson har skrivit ett inlägg på SD Sjöbos hemsida. Det handlar om en artikel som publicerats i Expressen. Artikeln ifråga handlar om en familj i Rosengård som fått fyrlingar, den är en skildring av hur jobbigt det kan vara i bostadsbristens Sverige när man får tränga ihop sig två vuxna och sex små barn i en tvåa.

Larsson har dock en annan vinkling på reportaget. Han undrar istället hur familjen försörjer sig och hävdar att det vore en intressantare information att dela med sig av. Han skriver:

”Det som Kvp. Missar att rapportera är om hur familjen klarar av att försörja sej. För det är av allmänintresse att få reda på hur pappa Abbas och mamma Warood kan försörja en så stor familj.”

Vi kan inte riktigt se allmänintresset i  detta om vi ska vara ärliga. Artikeln handlar inte om detta så vi kan inte förstå vad en sådan information skulle kunna tillföra. Larsson fortsätter sedan:

”Nästa fråga av allmänintresse är, har man belastat vården med assisterad befruktning trots att man tidigare redan har två barn.”

Skulle Larsson ha funderat över detta om familjen hetat Svensson i efternamn? Knappast. För han gör det sedan mycket tydligt om vad han anser om invandrare:

”Vi vanliga medborgare vet att det troligtvis är vi som får stå för notan som skattebetalare.”

Vanliga medborgare alltså. Till skillnad från… ja, vad? Invandrare? Flerbarnsfamiljer? Boende i Rosengård? Trångbodda? Larssons fördomar och förutfattade meningar lyser igenom på ett inte särskilt fördelaktigt sätt. Vi tycker inte att det är något ovanligt vare sig att ha ett efternamn som inte slutar på -son, eller att ha fler än två barn, vi tycker heller inte att det är ovanligt att ha en jobbig boendesituation.

Å andra sidan är vi heller inte företrädare för ett parti som gör allt för att misstänkliggöra människor med annat ursprung är ursvenskt.


Stötta vår verksamhet