Okategoriserade

SD-politiker: Nazism är kärlek

Tidigare har sverigedemokrater ofta pratat om nazism och försökt att koppla samman den till islam. Bland annat har partiledaren Jimmie Åkesson kallat ”islamiseringen” för ”vårt största utländska hot sedan andra världskriget” och riksdagsledamoten Richard Jomshof har kallat islam för ett ”värre hot än nazismen”. Men aldrig har vi hört en sverigedemokrat prata om nazismen som Ales vice ordförande, Eddie Påfvelsson gör.

”Historiskt har det blivit lite fel, men grunderna tycker jag är sunda. Jag ser det inte som ett hatets ideologi, jag ser det som kärlekens, naturens och djurens ideologi - där man lever i synergi.”

Påfvelsson kallar alltså andra världskriget och Förintelsen för ”lite” fel, och ideologin som ledde till detta är, för att använda Påfvelssons egna ord, ”sund” och ”kärlekens ideologi”. Inte nog med detta, Påfvelsson ska medverka på Svenskarnas Partis, tidigare Nationalsocialistisk front - ett parti som Eddie Påfvelsson för övrigt varit medlem i, nationaldagsfirande och uttalar sig kraftigt antisemitiskt i intervjun med Expo. Om judar säger han:

”De har ett kapitalistiskt tänk och de ska äga allt och menar att de står över andra, men de är inget problem i Norden i dagsläget.”

Och för att avrunda intervjun berättar han också att han motsätter sig att människor från olika världsdelar ska få barn tillsammans eftersom ”man tar ifrån ett barn rätten att ha ett riktigt urprung”.


Stötta vår verksamhet