Okategoriserade

SD-politiker vill endast bli intervjuad av en god kristen

Mirjam Hedman - Mobiluppladdningar
Written by Atilla Yoldas

”Värre än djur”, ”vredens barn” och ”fienden”, är några få ord som kyrkopolitikern Mirjam Hedman använt för att beskriva utländska människor. Hon predikar om att alla ska stå till svars för sina synder – men hennes egna rasism tänker hon inte ställas till svars för.

Efter IRMs intervju klargjorde hon att en, som journalist, inte har befogenhet att ställa frågor till en Sverigedemokratisk politiker. Inte minst när man är kyrkligt aktiv. Efter att vi publicerat vår text om henne och intervjun, delade hon vår länk på sin Facebook:

Mirjam Hedman - Mobiluppladdningar

Först och främst; tack, Mirjam, för delningen!

Det är glasklart att Mirjam har övat stenhårt på sin ”vända-andra-kinden-till”-teknik, då hon successivt lyckas undvika att ens kommentera eller nämna den rasism vi ställer henne till svars för.

Mirjam skriver att hon är ”lydig Honom [Jesus]” och att hon därav blir ”honom mer och mer lik” i hennes handlingar. Sist vi läste Bibeln satt inte Jesus framför datorn och fällde rasistiska kommentarer på Facebook om människor från Mellanöstern.

Vi tror faktiskt inte att Jesus hade blivit särskilt glad över att få läsa vad Mirjam tycker om människor från Mellanöstern, med tanke på var han förment härstammar från. Han må vara blond och blåögd i statyform, men grabben var knappast svensk – eller rasist.

Hon skriver i en kommentar att Gud har sänt loss dessa (utländska) människor för att straffa oss för att vi blir mer sekulära. Hon kanske borde fördela mer energi åt det faktum att Gud måste ha misslyckats med att skänka Mirjam en human människosyn fri från rasism.


Stötta vår verksamhet