Okategoriserade

SD-topp pratar om prickskyttevapen och sitt hat mot vänstern

Redan de gamla grekerna frågade sig om Sverigedemokrater och sociala medier var en bra kombination… eller nej, det gjorde de kanske inte men vi är säkra på att de hade varit överens med oss: det är en väldigt dålig kombination sett ur SD:s synvinkel. Och ur vår synvinkel? Tja, det är lite så att vi vill ge ett twitterkonto till varenda sverigedemokrat ute i landet och helst få tillgång till allt som skrivs på deras facebooksidor. Vi tror att det gömmer sig mycket smaskigt där. Ungefär som det vi visar här nedanför, författat av ingen mindre än Christian ”Järnröret” Westling.

Att Westling känner hat mot vänstern är förstås inte oväntat. Men det är hans kommentar under som får oss att känna en ilning av skräck i maggropen. PSG 90 är nämligen en förkortning av Prickskyttegevär 90, som iallafall av Wikipedia ”anses som ett av världens bästa prickskyttegevär”. Westling kan förstås mena vad som helst med sin status och tillhörande kommentar, vi vill inte lägga ord i hans mun, men det känns som att det finns begränsat med sätt att tolka det hela på. Vi vill påminna våra läsare vad den här typen av kommentarer leder till i andra politiska förbund: uteslutning. Utan pardon, vilket är det enda rimliga såklart. Det funkar inte att ha den här typen av obehaglig retorik inom svensk politik.

För er som inte trycker på länkar så syftar vi förstås på den ordförande inom Ung Vänster som häromdagen blev utesluten efter flertalet olämpliga inlägg på Twitter, bland annat ”AK5, AK5 - borgarjävel hälsa hem!”. Skrämmande likt det Westling författat på Facebook. Är det kanske därför han hatar vänstern, för att de faktiskt handskas med den här typen av olämpligheter..?

Att Carina Herrstedt, som sitter i riksdagen, kommenterar en sådan här status på ett sätt som ändå måste ses som medhållande tycker vi är väldigt obehagligt. Det hade varit väldigt lämpligt om hon här hade ingripit och sagt ”Du, Christian, det är kanske inte så jättebra om du skriver att du hatar vänstern och sedan börjar prata om prickskyttegevär. Bara ett tips sådär.”

Men vad vet vi? Kanske är det ett avancerat hack. Kanske är det sarkasm. Kanske är det ett skämt. Kanske kommer SD hitta på någon helt ny anledning för att försöka krishantera det här övertrampet? Spänningen är onekligen olidlig.

Åh, och förresten, en sista grej: Christian Westling har planer att ställa upp i EU-valet nästa år. För det är verkligen den här typen av politiker vi vill se i EU-parlamentet?


Stötta vår verksamhet