Att bli förbannad över julrelaterade ting tycks vara populärt i det sverigedemokratiska partiet för tillfället. Men frågan är om inte Kent Ekeroth tar priset.

“I sann PK-anda (samma PK-anda som får våra lärare att förbjuda pepparkaksgossar på Lucia) väljer någon fritidspedagog att göra följande på julen:

 

‘Abrahams barns julkrubba berättar om de gemensamma rötterna i kristendom och islam. Med hjälp av små dockor visar Helen Sandberg Heed likheterna och skillnaderna i berättelserna.

 

– Vi gör det här för att vi har muslimska barn i våra grupper. Den här berättelsen visar på det gemensamma arvet, säger Helen Sandberg Heed.’

 

Och så säger det att islamisering inte existerar.

 

Utöver det framstår det oerhört klart att det är ett problem med vår vänstervridna lärarkår, som liksom för journalister är ett arv från 68-vänstern.”

Att en lärare tar till ett pedagogiskt grepp, genom julen belysa likheter och skillnader mellan två religioner, tyder visst på “islamisering” enligt järnrörs-ledamoten Kent Ekeroth.

Med Ekeroths logik borde även religionskunskap vara ett tecken på “islamiseringen” – för även där lär lärarna eleverna om islam, inte sant?