För inte så länge sedan fördes flera diskussioner om hot och våld mot kvinnor som klär sig i hijab, burka och andra plagg förknippade till islam. Det var ofta ganska skrämmande läsning, att kvinnor kunde få sten kastade efter sig eller att fullt främmande människor kunde försöka dra av dem plaggen. Det händer just nu, i vårt land, och är inte på något sätt acceptabelt. På samma sätt som man inte ska tvinga någon att bära ett plagg mot personens vilja, ska man förstås inte försöka tvinga någon att ta av sig något plagg.

Men vad beror då dessa åsikter på? Hur kan de tyckas växa i samhället? Tja, vi skyller inte allt på dem, men nog har SD och de SD-kopplade hatsajterna på nätet en betydande roll i det hela. Eller vad sägs egentligen om en riksdagsledamot som jämställer burka med vänsterextremisters maskering?

Grattis Sverigedemokraterna, för att ni underförstått säger att en burkaklädd kvinna är typ samma sak som en maskerad huligan. Att det är okej att slita av en kvinna hennes burka. För självklart är det väl så att det är okej att avmaskera någon som är huliganliknande? Nej usch, det här var faktiskt riktigt lågt. Till och med för att vara Kent Ekeroth.

Och det, det säger en himla massa.