Som vi skrev häromdagen, något som även ledarredaktionen på Expressen uppmärksammat, så blev Christoffer Dulny inte särskilt nöjd över beskedet att Gina Dirawi kanske blir årets julvärd i SVT. Det är dock inte bara han som upprörs över detta utan även riksdagsledamot Kent Ekeroth har på sin blogg uttryckt ilska över detta:

Vi tycker att Ekeroth är oärlig när han skriver “ingen kristendom, men väl islam”. Nog för att SVT sänt både programserien “Halal-TV” och reportage om muslimska högtider, men de sänder även helgmålsringningen varje lördag samt inför helgaftnar. För att inte tala om programserier som t.ex “Från Sverige till himlen” som handlar om en mängd olika religioner,  dokumentärserien “Historien om Jesus” - eller det faktum att SVT på julafton sänder midnattsmässan från Vatikanen. Något som de flesta, enligt en undersökning gjord 2011, kan klara sig utan. (Med detta sagt så är det inte redaktionens mening att SVT ska sluta sända detta, då vi faktiskt tycker att fri television som visar flera olika religioner är odelat positivt)

Är man lagd åt det konspirationsteoretiska hållet eller lider av islamiseringsskräck så tolkar man såklart resultat i undersökningen som att islamiseringen gått fortare än vad någon räknat med och/eller undersökningen är riggad.
Resten av oss, det vill säga vi som tycker att det kliar för mycket att gå runt med foliehatt (eller i vissa fall - heltäckande overall), inser dock att för de flesta har religion föga att göra med vad vi vill se på TV under julafton. Så länge vi får se Kalle och hans vänner klockan 15:00 är vi rätt nöjda.