Idag är det Sveriges nationaldag, vilket är lite som lilla julafton för SD. Aldrig förr får de samma möjlighet att gasta om “sverigehat” och “oikofobi” (ej att förväxla med “oinkofobi” som torde vara rädsla för grisar).

Kent Ekeroth, ni vet mannen med ett projekt?, skrev igår ett inlägg om just detta. Ekeroth har döpt inlägget till “Oikofobin i sitt esse inför nationaldagen” och ondgör sig bland annat över

“Elisabeth Höglund som attackerar den svenska nationalsången och anser att den bör bytas ut.”

och att man firar Nationaldagen på Skansen. Med “utrikisk” musik! Huvvaligen. Vidare rasar han över att talmannen hälsar nya medborgare välkomna för svenska nationaldagen ska definitivt inte vara till för…eh…svenska medborgare…

Ekeroth efterlyser också fler exempel på “oikofobi” och vi på Inte Rasist, men… har faktiskt flera han kan lägga till på listan! För det första tycker vi såklart att SD:s riksdagsledamöter borde vara ute och fira istället för att sitta hemma och blogga, som herr Alfsson och Eva “Kågerödsmurveln” Rosqvist gjort. Men det mest talande exemplet vi kan presentera är ändå detta:

“Jag har inget bra svar men vet att vi haft den dagen i Sverige väldigt länge… Det blev ju ganska nyligen en helgdag också.”

Ovan är Julia Kronlids (riksdagsledamot för SD) svar på varför vi egentligen firar nationaldagen den 6 juni. Erik Almqvist (även han riksdagsledamot för SD) får nästan ett rätt för sitt svar:

“Bland annat för att Gustav Vasa kröntes till konung.”

Ojoj Ekeroth! Du har “oikofobi” även i dina egna led. Hur ska du hantera detta?
Med detta vill vi på Inte Rasist, men… önska alla en trevlig avslutning på nationaldagen som vi hoppas har gått i toleransens, respektens och gemenskapens tecken.