Ingen missade väl att det var nationaldag här om dagen? Röd dag och allt som det är nu för tiden. Toppväder på många ställen dessutom. Sweet! Hur som helst, självklart är det här en dag som SD måste dra en växel på. Har man kommit på den briljanta idén att försöka göra partifärg av den svenska flaggan (snacka om att kuppa!) så kommer det väl med programmet. På sin officiella facebooksida “Sverigedemokraterna i riksdagen ja tack” firar SD nationaldagen med att visa vilket skitland man tycker Sverige är. Detta beror i det här fallet på två personer och en tidning. 1. Fredrik Reinfeld 2. Mona Sahlin 3. Aftonbladet:

Vad händer? Partiets anhängare spårar ur. Surprise.


Vi kan bara konstatera vad ett parti som SD inspirerar till. SD är partiet för folk som vill sitta hemma och mordhota politiker framför datorn när det är nationaldag och skolavslutsningstider.

P.S

Om någon undrar över Fredrik Reinfelds citat så är det troligen en parafras på poeten Esias Tegner, som kan sägas tillhöra den svenska nationalromantiken som litterär genre. Han satt i svenska akademin på 1800 talet och Reinfelds lilla stöld kommer från en hyllningsdikt till Gustaf den III som lästes upp vid akademins 50 års jubileum 1836. Här är en liten bit av den:

Där låg ett skimmer över Gustafs dagar, fantastiskt, utländskt, flärdfullt om du vill, men det var sol däri, och, hur du klagar, var stodo vi, om de ej varit till? All bildning står på ofri grund till slutet, blott barbarit var en gång fosterländskt; men vett blev plantat, järnhårt språk blev brutet, och sången stämd och livet mänskligt njutet, och vad Gustaviskt var blev därför även svenskt.

D.S