Samtidigt som det idag slås upp som stora nyheter att Sverigedemokraterna ökar i ännu en opinionsmätning så undrar vi varför alla tycks ha missat något ytterst väsentligt: Vem ska företräda dem?

Vi kunde häromdagen berätta om flera avhopp från partiet, bland annat på grund av interna konflikter som inte är någon ovanlighet i SD. Idag kan vi berätta om fler avhopp som skedde förra veckan, då Gefle Dagblad har rapporterat att SD:s representanter Stefan och Lisen Lindström har lämnat sina platser i Hofors kommunfullmäktige. Detta innebär att det just nu är osäkert om Sverigedemokraterna kommer ha några representanter i kommunfullmäktige, då ersättaren Nicklas Danielsson inte bestämt sig för om han ska ge sig in i kommunpolitiken eller inte.

Massavhoppen fortsätter således och sker över hela landet. Sverigedemokraterna får jobba hårt om de ska lyckas fostra nya medlemmar till att kunna företräda partiet efter valet 2014. Annars kommer det bli samma historia en gång till med tomma stolar, och avhopp på grund av att medlemmar uttrycker en egen politisk vilja. Något som Jimmie Åkesson strikt förbjudit: ”i vårt parti finns inget utrymme för extremister, rasister, rättshaverister eller andra med ett personligt behov av politiska eller privata utsvävningar.”

Fortsätter avhoppen och uteslutningarna på detta sätt borde folks attityd till partiet förändras, för ärligt talat… hur ska Sverigedemokraterna kunna hålla ihop Sverige när de inte ens kan hålla ihop sitt eget parti?