Enligt Arbetarbladet (27/11) så saknar Sverigedemokraterna helt representation i Hofors kommun. Detta är helt i linje med partiets  traditioner. Interna bråk, avhopp, och bara allmänna problem att hitta folk till kommunala mandat. Innan valet 2010 fattades representanter från SD på sju stolar i sex kommuner. Idag ser det enligt Expo ut på följande vis:

  • 267 folkvalda ersättare och ordinarie har lämnat sina uppdrag sen 2010
  • 81 av Sverigedemokraternas mandat innehas inte av sverigedemokrater. Cirka hälften av dessa är tomma stolar (åtta uteslutningar 23 som lämnat partiet).
  • 9 av de som valts in på SD mandat har fått sitt namn skrivna på en valsedel och är inte Sverigedemokrater.

50 personer säger sig ha lämnat sitt uppdrag på grund av missnöje med sitt parti. Mattias From (tidigare verksam som gruppledare i SD- Kungsbacka) , kommenterade missnöjet inom partiet såhär här till Agenda 14/10 2012:

Det är väldigt topstyrt i partiet. Framförallt partisekreteraren Björn Söder har väldigt mycket att säga till om och dom gillar väl kanske inte att jag … att man kritiserar dom.

Det finns naturligtvis många skäl till varför många frivilligt lämnar eller blir uteslutna ur partiet. Hur det än är, den som lägger sin röst på Sverigedemokraterna kan inte nödvändigtvis räkna med att bli representerad av någonting annat än en stol.

Fler inlägg om avhopp: