Granskning

Fler problem för Kasselstrand

Molnen tätnar ovanför huvudet på SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand. Efter att än en gång ha misslyckats med ansökan till Ungdomsstyrelsen, något som har resulterat i ett försök att smutskasta Ungdomsstyrelsens handläggare, så höjs nu kritiska röster i de egna leden. Nu kräver SDU:s största distrikt att Kasselstrand, och hela förbundsstyrelsen, ska avgå. Jonathan Lindqvist som är ordförande för SDU Syd, säger till Nyheter24:

Kasselstrand lägger ut dimridåer för att slippa ansvaret själv. Problemet är att många medlemmar säkert köper det. Alla vet att vi behöver pengarna.

Inte blir det särskilt mycket lättare för Kasselstrand när det nu också framkommer uppgifter om att delar av SDU:s medlemsregister läckt ut, efter ett slarvigt misstag. I samband med att man skickade in ansökan till Ungdomsstyrelsen skickade man också in en röstlängd från förbundets Stockholmsdistrikts årsmöte. Detta trots att det inte var något Ungdomsstyrelsen efterfrågat. Då uppgifterna inte är belagda med sekretess, det är ingen organisation som har fått sina uppgifter sekretessbelagda i år, så har Ungdomsstyrelsen alltså inte gjort något fel som lämnat ut uppgifterna. I vanlig ordning tar Kasselstrand helt avstånd från allt ansvar och i en tråd på Flashback skriver han:

Hade jag själv gjort ansökan hade jag definitivt inte skickat in denna del av protokollet för SDU Stockholm, eftersom det alltid finns en risk att sådana här incidenter inträffar.

Han skriver också att de nu tittar på den juridiska biten, eftersom han anser att Ungdomsstyrelsen har gjort fel.

Det ska bli intressant att se om fler viktiga SDU-distrikt nu kommer att ta avstånd från Kasselstrand efter alla tabbar. En sak är säker, det är tydligt vem Kasselstrand har lärt sig av. Istället för att ta på sig ansvaret för att något blivit fel och visa lite ryggrad, väljer han att skylla på allt och alla andra. Precis som moderpartiets ordförande alltså, som ursäktar varje rasistiskt utspel med att det är  ”enskilda företrädare”, särbehandlar sina kompisar och som skyller varje samhällsproblem på invandringen. Det är som man brukar säga om barn: De gör som föräldrarna gör, inte som de säger.


Stötta vår verksamhet