Dumheter

Flera hotar att lämna SD efter halstablettslottning

Alla sätt är bra utom de dåliga, var nog hur det tänktes på SD Hörbys årsmöte för någon vecka sedan. Eller ja, åtminstone några tänkte så. Det var dags att välja ny styrelse i den stormiga föreningen. Samarbetsproblemen i partiet ska ha varit enorma och föreningen har kämpat med interna bråk, maktkamper och smutskastning. Extra problematiskt blev det när en ny styrelse skulle väljas:

När det var tid att välja ny lokal styrelse uppstod problem. Flera medlemmar vägrade godta Skånedistriktets och valberedningens förslag. Fem medlemmar röstade för förslaget och fem röstade emot.

Medlemmarna som röstade mot förslaget rasade och påstod bland annat att den föreslagna listan var riggad. Helt enkelt var många lite griniga på mötet och kanske blev det inte så mycket bättre när det var dags att försöka avgöra styrelsevalet, som alltså blev oavgjort. Att man i det läget lottar är inte särskilt ovanligt men just i Hörby valde man en typ av lottning som kanske är lite mer…sällsynt:

Eftersom man inte kunde enas om en lista fick den nya styrelsen utses med lottens hjälp. En av distriktets utsända rev av ett lock från en Läkerolask och höll locket i händerna bakom ryggen och lät en av medlemmarna välja hand.

Vad blev då utgången av lottningen (som absolut inte kan ha varit riggad)? Tja…

Det visade sig då att valberedningens och distriktets förslag vann.

”Läkerol – make’s people talk” sägs det ju och nu säger också flera medlemmar att de tänker lämna partiet i ren protest mot hur lottningen gick till. Hur många medlemmar SD egentligen har råd att förlora? Med tanke på senaste årens avhopp och uteslutningar börjar det nog närma sig smärtgränsen nu.


Stötta vår verksamhet