Vi på IRM har återkommande skrivit om den rasistiska opinionsbildaren Ingrid Carlqvist som har ett gediget förflutet av samarbete med Sverigedemokraterna riks, lokala föreningar och diverse SD-politiker. Men ett samarbete med Sverigedemokraterna är inte allt Carlqvist förespråkar. Under gårdagens avsnitt av podden ”Ingrid och Conrad” så säger Carlqvist rakt ut att hon kan tänka sig ett samarbete med nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen, Sveriges våldsammaste nazistorganisation.

Det var alltså under tisdagens livesändning av podden Ingrid och Conrad som en fråga kom in till Carlqvist om hon kunde tänka sig ett samarbete med nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen. Carlqvist tvekade inte en sekund:

”Jo. Absolut”

Carlqvist utvecklar svaret och låtsas som om hon inte riktigt har koll på Nordiska Motståndsrörelsen, men säger samtidigt att hon uppfattar dem som ”lite halvnazzar”. Conrad rättar henne genast och säger ”nationalsocialister säger vi”, något som Carlqvist instämmer i och fortsätter:

”…om nordiska motståndsrörelsen vill hjälpa till att rädda Sverige från islam, och den fruktansvärda situation vi befinner oss i nu, då är jag helt beredd att jobba ihop med dom tills den dagen vi räddat Sverige, sen går vi skilda vägar”

Näsorna styr Hillary – här kallar vi dem elitister

Nu har vi lyssnat igenom programmet – över fyra timmar – och det kan närmast beskrivas som ett försökt till startskott för en enad svensk nationell rörelse. Carlqvist återkommer gång på gång till att hon och andra nationalister måste ena sig för att sparka ut islam. Hon beskriver hur folk tycker att Jan Sjunnesson anses som en pajas av många i den nationella rörelsen, men att han faktiskt får saker gjorda och därför bör folk sluta gnälla på Sjunnesson.

Dan Eriksson, veteran inom vitmaktrörelsen och grundare av Radio Motgift, deltar även i samtalet om att rörelsen måste enas, något både han och Carlqvist är rörande överens om. Både Ingrid Carlqvist och Conrad säger att de kommer samarbeta mer med nazisterna bakom Radio Motgift och lägga gammalt groll åt sidan. Dan svarar: ”Det är tid att vi börjar prata”.

Conrad avslutar samtalet med att dra igång låten ”Drömmen om lyktstolparna” och säger såhär:

”Dan tack som fan! Vi kommer garanterat höras mer framöver. Jag släpper dig här och spelar en låt som man kan tolka symboliskt, men just de här folkförädarna som vi faktiskt måste se våra politiker finns en låt om vad, man eventuellt, *harkel* symboliskt skulle kunna göra med dom”

Låten som Conrad sätter på är skriven av det nazistiska bandet Nothung och går såhär:

Du kan hitta dem i varje stad, stolta och ståtliga står de på rad
Höga som träd reser de sig mot skyn, längs varje gata och aveny

Det är som om de väntar på nått, och den som väntar länge, väntar på något gott
De väntar på dagen då frihetens klockor klingar, för då ska politiker i dem ses dingla

Det kommer att göra så gott, att se dem hänga i lyktstolpens topp
Ett rep kring sin hals de har, ett sista andetag de tar
Alla som vårt folk förrått, de är snart ett minne blott
När mina önskningar går i hamn, dagen då min dröm blir sann

Jag vill tacka rätt och slätt, de som oss lyktstolparna gett
Ingen galgbacke behöver vi ha, när den kommer; repens dag

Dumokraternas tid den är snart slut , deras lyktstolpar har redan valts ut
Höga som träd reser de sig mot skyn, längs varje gata och aveny

Det kommer att göra så gott, att se dem hänga i lyktstolpens topp
Ett rep kring sin hals de har, ett sista andetag de tar
Alla som vårt folk förrått, de är snart ett minne blott
När mina önskningar går i hamn, dagen då min dröm blir sann

Mot slutet av programmet diskuterar Carlqvist, Conrad och en lyssnare det amerikanska valet. Alla är rörande överens om att Trump måste vinna. Carlqvist motiverar det som följande:

”Trump är det sista hoppet för det vita europiska Amerika”

Lyssnaren som ringt in börjar tala om vilka som styr presidentkandidaterna och menar att Hillary är ”styrd av makten där bakom”. Conrad replikerar snabbt och säger att här kallar vi dem ”elitisterna”, varpå inringaren svarar: ”Ja eller näsorna”. Conrad skrattar och går vidare. Carlqvist sitter tyst. Näsorna är ett tydligt kodord för judarna och inringaren erkänner att han är en del av nazisterna kring Radio Motgift.

Carlqvists kopplingar till SD

Carlqvist har, bland annat, varit en flitigt anlitad föreläsare inom SD och riksorganisationen valde att dela ut hennes rasistiska tidning Dispatch International till alla sina medlemmar. Ingrid Carlqvist är ”klockren” till jobbet som SD-chefredaktör, som nuvarande partisekreteraren Richard Jomshof uttrycker det i ett mejl. Däremot får SD-riks lite kalla fötter gällande Carlqvist då hon försvarat dömda pedofiler:

Carlqvist har skrivit mycket om män som enligt henne utsätts för rättsövergrepp i vårdnadstvister och anklagats falskt för pedofili. I en text tar hon upp en amerikansk psykolog som hävdade att det inte var övergreppen i sig, utan omgivningens reaktioner på sex mellan vuxna och barn som ledde till trauma för barnen.
Hon skriver bland annat:

”Medan övergreppen pågår blir barnen sällan rädda eller panikslagna utan mest konfunderade. De förstår (av begripliga skäl) inte riktigt vad sex är, men eftersom det är sällsynt att förövarna plågar och skadar barnen, kan de uppleva det hela som skönt men konstigt.”

Nuvarande gruppledaren Mattias Karlsson skickar blogginlägget till samtliga i SD:s ledningsgrupp. I samma mejl skriver han:
”… En person som lagt ned enorm energi på att få dömda pedofiler frikända, som är motståndare till skärpta straff för pedofili, som hävdar att många pedofiloffer egentligen tyckte att övergreppen kändes skönt och som anser att de som behandlar pedofiloffer bör straffas, kommer att få väldigt svårt att inför allmänheten värja sig mot anklagelser om att vara ”pedofilkramare.”

Trots detta så får Carlqvist en kortare anställning av SD och fortsätter vara en flitigt anlitad talare inom partiet, så sent som i april föreläste hon på SD Jönköpings ”kick off” där hon benämndes som en av flera ”stjärnor”. Carlqvist talade då tillsammans med Avpixlatskribenten Roger Sahlström – tidigare sambo och medarbetare till Carlqvist:

dsgsdfdhs sdgdsfhdhdfhg

Att Carlqvist nu går hela vägen och öppet förordar ett samarbete med nazister är egentligen inget konstigt med tanke på att hon tidigare föreläst på fascistiska Identitär idé. Men inte bara det. Carlqvist har även – i ett tidigare avsnitt av podden – dömt ut Folkets demonstration efter att en talare vid manifestationen tagit avstånd från de nazister som hela tiden varit närvarande:

Inför den nya demonstrationen 19 mars förklarade demonstrationsarrangörerna på hemsidan att “Folkets Demonstration tar kraftigt avstånd från alla former av våld och extremism, oavsett om det handlar om höger eller vänsterinspirerat sådant.”Therese Larsson tog också upp det i sitt inledningstal på manifestationen. Ännu längre gick talaren Jennifer Black, som krävde att extremister skulle lämna manifestationen och pekade ut Nordisk ungdom och Svenska motståndsrörelsen som icke önskvärda.

[…]

Ingrid Carlqvist dömde i sin pod Ingrid & Conrad ut Folkets demonstration, genom sitt utestängande av de med “lite radikalare åsikter”, peka “oliktänkande” och förklarade att hon själv vägrat medverka som talare på grund av Jennifer Blacks närvaro. Jennifer Black valde efter kritiken att avbryta allt samarbete Folkets demonstration: “Det finns allt för mycket smånassar och småfascister i denna rörelse som anklagar en för det ena och det andra när man försöker hålla demon städad ifrån liknande”.

Från att till en början försvara Jennifer Black valde demonstrationsarrangörerna att göra en pudel efter all kritik och ta avstånd från henne. När videoinspelningarna från demonstrationstalen lades upp klipptes Blacks uppmaning till NU och SMR att lämna demonstrationen bort. Therese Larsson meddelade att “Vi kan bara be om ursäkt för att det uppfattas som att vi ‘fegat ur’ och tagit avstånd [från extremhögern]”. Hon förklarade att Jennifer Black inte hade rätt att peka ut organisationerna Nordisk ungdom och SMR, “vi pekar inte ut enskilda individer eller grupperingar”. Hon betonar i sitt uttalande från demonstrationsarrangörerna att “vi inte kommer att ta avstånd fler gånger”.

Det här är alltså kvinna som 300 Sverigedemokrater hyllade med stående ovationer på SD:s utvecklingskonferens. En kvinna med stort politiskt inflytande på Sverigedemokraterna. En kvinna som beskrivs som en stjärna. En kvinna som förespråkar ett samarbete med Sveriges våldsammaste nazister för att bekämpa islam.

Omslagsbild: Expo

Mer om Carlqvist: