Granskning

Granskning Sverige försvarar Martin Timell – det här är ett beställningsjobb från staten

Written by Henrik Johansson

Den rasideologiska och antisemitiska bloggen Granskning Sverige har de senaste dagarna varit i ropet efter att deras youtubekanal stängts av efter upprepade upphovsrättsbrott. Vad som kommit lite i skymundan är att de precis innan avstängningen publicerat ett filmklipp där de försvara Martin Timell, men inte bara det, GS påstår också att det hela är ett beställningsjobb från staten och att åtalet är manipulerat. 

Om man vill förstå Granskning Sveriges plötsliga vurmande för en misstänkt våldtäktsman så får man för en stund sätta på sig den rasistiska foliehatten. GS menar nämligen att det hela är orkestrerat av den Svenska staten för att mörka invandrares våldtäkter. För att staten ska lyckas med detta menar GS att åklagaren fifflat med åtalet för att få längre preskriptionstid:

Om nu Martin Timell skulle ha tryckt ner en person över en badtunnekant framför sju vittnen och fingrat henne ”in i kroppen” hade detta givetvis både anmälts och åtalats för ett decennium sen. Om det däremot handlar om ett finger-slip som det i värsta fall kan röra sig om då rör det sig inte om en våldtäkt utan ett sexuellt övergrepp och är därmed preskriberat.

[…]

Detta skall ses som ett beställningsjobb av statsmakten.

Men det stannar inte där. På sin Twitter skriver Granskning Sverige att staten försöker få Timell halalslaktad, kanske till och med mördad, ja alltså om inte halalslakten skulle räcka då:

Vi kan bara konstatera att det inte handlar om att värna offret eller fördöma brottet. Det enda som är viktigt för Granskning Sverige när det kommer till våldtäkter är hudfärgen på förövaren, är den annan än vit, ja då jävlar har du skitit i det blå skåpet…


Stötta vår verksamhet
  • 1.5K
    Delningar