Granskning

Granskning Sverige uppmanar högerextrema att göra hembesök hos vänner till politiker

Written by Henrik Johansson

Den högerextrema sajten Granskning Sverige (GS) har nu aktivt börjat hota människor som de ringer upp, men det stannar inte där. När GS misslyckas med att nå en Vänsterpartistisk politiker som man vill ”intervjua” så ändrar de taktik. De ringer istället politikerns pappa och hotar honom med att skicka ut skicka ut adresser, kontaktuppgifter och uppgifter om deras arbetsgivare till alla högerextrema organisationer i Sverige. Ett hot de också gör verklighet av. 

Vänsterpartisten som GS sökt för en ”intervju” har under helgen Twittrat om den rasistiska demonstrationen vid Medborgarplatsen. Politikern skrev då att deltagarna borde identifieras efter att de skrikit ramsor ”ut med packet”, ”inga Afghaner på våra gator”,  och hållit anföranden som detta:

”Vid nästa oundvikliga terrordåd så hoppas jag att det är en av er som går åt och jag är helt allvarlig när jag säger det. Vid nästa terrordå hoppas jag att det är ni som betalar priset […] ni är Soros små horor, de är vad ni är, ni är Soros små horor”

I klippet som GS publicerat framgår det att man inte lyckats nå politikern och istället valt att ge sig på hans far. GS blir märkbart frustrerade när pappan säger att han inte följt vad som hänt och hellre vill prata med sin son privat innan han yttrar sig till en okänd uppringare:

GS: Men du kan väl ha en åsikt om man ska spåra upp folk för deras åsikt och se till att de förlorar sina jobb?

Fadern: Det är något han får stå för, vad han håller på med, han är ju vuxen. Det kan jag ta med honom, det är något som är privat mellan honom och mig eller hur?

GS: Men vi kan göra såhär, vi sätter ihop ett informationspaket om dig och din son för alla högerextrema organisationer i Sverige med arbetsplatser, adresser och telefonnummer. Så skickar vi ut det helt enkelt. 

Fadern: Så du menar att du hotar mig bara för att jag vill ha en privat dialog med min son? Är inte det lite drastiskt? 

GS: Nej men det är bra om ni punktmarkeras av alla högerextrema organisationer i landet eftersom ni vill att folk ska bli av med sina jobb för att de inte vill ha obegränsad migration från Afghanistan. 

Fadern: Men hur blandar du in mig i det här eftersom du säger att jag också står för dessa åsikter? 

GS: Ja men du kunde ju inte uttrycka någon åsikt. 

Fadern: Nej men den ville ju jag ta med honom privat.

GS gör också verklighet av sina hot när de på sin FB-sida publicerar en zipfil innehållandes allt som behövs för att attackera familjen: Personnummer, bilder, adresser, kontaktuppgifter, namn på pappans lagkamrater och bilder på hans hus.

Bild på zipfilens innehåll:

I skrivande stund har inlägget fått 142 delningar, men det är oklart hur många som faktiskt laddat ner uthängningen av familjen:

UPPDATERING:

Granskning Sverige skriver även att man borde göra hembesök hos faderns vänner och uppmanar folk att ringa hans arbetsgivare:

Vi vill påminna om att SD-politikern Nina Drakfors så sent som i juni representerade Granskning Sverige i en debatt under Almedalen mellan henne och E-kurirens chefredaktör Eva Burman:

Drakfors hävdar att hon inte är en del av Granskning Sverige längre, men samtidigt har hennes egna filmer fortsatt laddats upp på GS officiella FB-konto. Hon har även än en gång blivit godkänd för att kandidera för SD i valet 2018:

IRM har tagit del av de hot som riktats mot politikern efter helgen. Där riktas direkta dödshot mot både honom och hans familj, hoten ska enligt politikern nu vara polisanmälda


Stöd gärna vår granskning av SD och vårt kampanjmaskineri!

Bank-giro: 478-2470 (Swedbank)

Swish: 123 421 27 59

Eller bli månadsgivare på: Patreon.com/irm


Stötta vår verksamhet
  • 1.3K
    Delningar