Okategoriserade

Gruppledaren: Det finns för mycket somalier i Forserum

Nässjö kommun tar emot alldeles för mycket somalier. Det är därför det lilla samhället Forserum drabbats av rasism. Det säger Samuel Godrén, kommunfullmäktigeledamot i Nässjö kommun och gruppledare för Sverigedemokraterna i regionsfullmäktige.
– När samhället inte kan integrera skapas samhällen i samhället, säger han. Där måste Nässjö kommun ta sitt ansvar. Att sedan en och annan gör såhär, det är ju olagligt och bara att beklaga. Men grundproblemet är att Nässjö kommun placerat för många somalier i Forserum.

Det var efter att trakasserier mot somalier i Forserum uppmärksammats i media som det anordnades ett antirasistiskt fackeltåg i samhället. Trots att uppslutningen till fackeltåget blev stor var inte alla positiva till . Bland annat valde den lokala sverigedemokratiska föreningen att publicera en insändare från en anonym Forserumsbo. Insändarskribenten förklarade bland att:

”Då har lilla Forserum kommit på kartan! Vad är det då som hänt? Inte vet jag. Inte hört eller sett nåt av det som nu blåses upp.”

Skribenten hade också pratat med ungdomar på orten.

”Inte en enda känner igen bilden av Forserum, förutom att, jo visst finns det ett litet gäng svenska ungdomar, som roar sig med att vandalisera o terrorisera olika personer. Nu får man höra att polis o politiker vet vilka de är, tydligen samma som terroriserat någon äldre person, som mått så dåligt att medicin har varit nödvändig och har starka funderingar på att sälja sitt hus. Minns inte något fackeltåg eller fördömande från politiker då…”

Både insändarskribenten och Samuel Godrén menar att orten haft stora problem med bilbränder och mycket kriminalitet och att det kan vara det som tagit sig form som rasism. Att det ska ha stått personer bredvid fackeltåget och kallade folk för ”negerälskare” och skrikit ”åk hem” ger han en kort förklaring på.
– Folk är uppenbarligen besvikna över det här att man placerar ut folk i kommunala bostäder.

Så du menar att det är besvikelsen som gör att folk säger så här?
–  Ja, att man är frustrerad över situationen.

 

EXTRAMATERIAL:

Dagen efter intervjun med Samuel Godrén publicerade Sverigedemokraterna ännu en insändare. Där skriver signaturen ”Anonym forserudsmamma” att hon är ”trött på allt skrivande och daltande om somalierna i Forserum”.

”När somalierna kom till Forserum och de somaliska barnen började på Rosenholms skola skulle våra barn visa extra hänsyn till dessa barn, hette det.

Personal på skolan menade att ”de har ju haft det sååå svårt”. Att våra barn blev spottade på, sparkade på, mobbade, hotade, kränkta o hånade var det ingen som brydde sej om (”vi måste ha tålamod, och vi måste visa hänsyn, de har ju haft det såååå svårt, sades det). Våra flickor har blivit kallade ”hora” o blivit dragna i håret, våra barn har blivit förföljda, våra barn har också varit rädda för att gå till skolan. Brydde sej någon om det? Mötte personal (och rektor) upp och följde våra barn till skolan?”


Stötta vår verksamhet