Dumheter

Hans Linde(V): efter minnesstund för förintelsens offer – alla applåderade utom SD

Igår hölls riksdagens en minnesceremoni för att hedra Förintelsens offer. Hans Lindhe, vänsterpartistisk riksdagsledamot, skrev dock på Twitter om hur SD stått med armarna i kors medan alla andra applåderat. Enligt Hans Linde var de som inte applåderade bland annat SDs vikarierande partiledare Mattias Karlsson och riksdagsledamoten Paula Bieler. Lindes historia bekräftas även av en riksdagsledamot från ett av Allianspartierna.

Det var ett oerhört känslosamt tal. Tobias Rawet talade om hur han överlevt ett koncentrationsläger och om hur antisemitismen påverkat honom. I samband med detta tog han upp Björn Söders uttalande om judar och svenskhet. Efter talet, när alla applåderar tittar jag åt SDs håll. Då ser jag hur de står med armarna längs sidorna eller i kors. De applåderade inte, säger Hans Linde till IRM.

 

Själv tyckte jag att det var ett fantastiskt tal och jag kan förstå att SD inte tyckte riktigt det. Men jag anser det rimligt att man applåderar vid riksdagens minnesstund för Förintelsens offer.

Skärmavbild 2015-01-27 kl. 14.28.36Skärmavbild 2015-01-27 kl. 14.42.15

UPPDATERING

IRM har varit i kontakt med Tobias Rawet som talade under ceremonin. Han berättar att han varken nämnt några namn eller ens en titel (som till exempel andre vice talman). Vad han förutom talet i övrigt berättade var hur hans svenskhet fortfarande efter alla sina år i Sverige ifrågasätts. Att aldrig i sina anföranden nämna namn är något Rawet enligt egen utsago är mycket noggrann med. Med mycket folk på plats lade han inte märke till att topparna inom SD inte applåderade, men är inte förvånad.


Stötta vår verksamhet
  • 2.5K
    Delningar