Granskning

SD bluffade om utkastad ordförande – nu står han på SD:s lista igen och fortsätter hetsa mot invandrare

Written by Henrik Johansson

I januari 2016 avslöjades det att SD:s ordförande i Orsa, Gunnar Håkansson, kallat Gudrun Schyman för en slampa som gillar att bli tagen med våld. Då sa SD:s presschef Henrik Vinge att man krävt Håkanssons avgång och att uttalandet var helt oacceptabelt. Nu kan IRM avslöja att Håkansson trots detta än en gång står på SD:s lista i valet. 

Det var alltså denna status som SD:s Henrik Vinge hänvisade till när han menade att partiet krävt Håkanssons avgång, en status som till dags datum inte tagits bort:

Vinge till Dalarnas Tidning:

– Vi tycker att det är fruktansvärt, det är helt oacceptabelt att han har skrivit detta. Vi kan aldrig tolerera att en person skriver sådant, därför har den här personen ombetts att lämna sitt uppdrag, säger Henrik Vinge, presschef för SD.

Under dagen har SD centralt varit i kontakt med Gunnar Håkansson som nu befinner sig i Thailand, och meddelat att han inte får förnyat förtroende vid årsmötet på söndag.

– Har han inte självmant lämnat tills på söndag så avsätts han, säger Henrik Vinge.

Men nu kan vi alltså avslöja att Håkansson endast lämnade sin plats som ordförande och har efter att medierna tappat intresse inte bara välkomnats tillbaka in i partiet, utan även fått en plats på SD:s lista i kommunvalet:

Håkanssons aktivitet i sociala medier har heller inte minskat och han var i allra högsta grad en del i det drev som utspelade sig mot matbloggaren Zeina Mourtada efter att hon haft ”fräckheten” att laga kebab i TV, med slöja dessutom:

Håkansson blev såpass provocerad av Mourtada att han delade länkar och bilder om henne inte mindre än fyra gånger. Bland annat delade Håkansson denna pärla av ”Sara Kurdsson” som enligt uppgift flytt slöjan och Mellanösterns mat….

Men det stannar inte vid ett uppenbart fejkkonto. Håkansson har också varit en flitig delare av nazistiska Nordfront:

När vi når ordföranden för SD Orsa, Björn Brandth, så bekräftar han att Håkansson än en gång står på SD:s listor men vill inte utveckla varför och ber oss återkomma. 


Stötta vår verksamhet
  • 1.8K
    Delningar