Dumheter

Politikerns nya superursäkt – jag är fotograf, därför råkade nazisterna i Camp Auschwitz fastna på bild

Written by Henrik Johansson

Många dumma ursäkter har vi hört i våra dagar efter att SD-politiker fastnat med handen i den nazistiska kakburken, men frågan är om inte SD-politikern Monica Evertssons nya superursäkt kvalar in på topp tre listan. Evertsson menar nämligen att det är hennes utbildning som fotograf som gjort att en osedvanlig mängd nazister fastnat på hennes privata bilder.

Paret Evertsson, som ni nog alla minns, hade lagt ut flera bilder där de syns festa med nazister. Ett gäng av dessa bilder var från Kuggnäsfestivalen där en av deras vänner, som också råkar ha ett hakkors tatuerat på magen, håller upp en skyllt med texten ”Camp Auschwitz”:

Nu slår Evertsson tillbaka mot anklagelserna om ett umgänge med nazister och menar istället att hon utbildat sig till fotograf i Norge, eller för att använda hennes egna ord: ”Jag har även gått högskolan i Norge, så utbildad fotoassistent kan man säga”.

Det är i P4 Jönköping som Monica Evertsson droppar sin nya superursäkt:

På din Facebooksida syns det bilder på personer med nazistiska symboler, hur ser du på det?

-Jag är ju väldigt intresserad av foto så jag tar ju bilder på allt och alla. Jag har även gått högskolan i Norge, så utbildad fotoassistent kan man säga. Så jag får kanske med olämpliga bilder också men allt läggs ut.

Att nazisten i fråga återkommer gång på gång bland Evertssons bilder är såklart inget hon tar upp, tyvärr ställer reportern inte heller några följdfrågor. Däremot får hon det svårare att förklarar varför hon gång på gång skrivit rasistiska statusuppdateringar om ”negrer” och ”blattar”:

Du har själv skrivit kommentarer som kan uppfattas som rasistiska?

-Det är grejer från 2010 så jag förstår inte ens hur det kunde komma med.

Två kommentarer till hela spektaklet i P4 Jönköping. 1. Vadå ”uppfattas” som ”rasistiska”? Vad är det för fråga? Kommentarerna ÄR grovt rasistiska och islamofoba PUNKT. 2. Ja vissa bilder är från 2010, andra är från 2016 som den här ovan.

Lyssna på hela intervjun här:

Glöm inte att stödja oss i vår kamp mot SD, smått eller stort spelar ingen roll, vi ska tillsammans ta fighten i valrörelsen 2018!

Bankgiro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59


Stötta vår verksamhet
  • 888
    Delningar