Granskning

IRM släpper alla kommentarer från rasistisk SD-politiker – varning för äckelkänslor

En av SD-politikerna som Researchgruppen avslöjade under sin granskning av anonyma rasister i kommentarsfälten var Tommy Jonsson från Sverigedemokraterna i Ystad. Jonsson förklarade sina grovt rasistiska kommentarer med att han bara varit ”skämtsam”:

Jonsson har nu bett kommunfullmäktige i Ystad om ursäkt, en ursäkt som även publiceras på SD Ystads hemsida:

Fullmäktige,ledamöter,åhörare och press.

Som ni säkert vet har det de senaste veckorna varit en hel del turbulens kring mig och min person och mitt politiska parti.

Anledningen är en del kommentarer och inlägg på olika sajter och diskussionsforum på internet, som jag har gjort.

 

[…]

 

Medias rapportering har bestått av att rycka mina kommentarer ur sitt sammanhang,samt vinkla dem för att orsaka maximal skada för mig och mitt parti.

 

Inte i något fall har nyhetsartiklarna jag kommenterat eller diskussionerna jag deltagit i återgetts i media, så att läsaren har kunnat se helheten, och bilda sig en uppfattning om det verkliga händelseförloppet, och varför jag skrivit som jag har gjort.

 

[…]

 

Jag är inte den hemska person som media vill göra gällande. Ingen jag har pratat med, som känner mig som person,känner igen medias beskrivning av mig. Jag är definitivt ingen rasist, och har aldrig varit och kommer troligtvis aldrig att bli.

 

En av mina bästa vänner och affärskompanjoner sedan 15 år tillbaka kommer från Turkiet och är muslim. jag har genom åren i mitt företag haft flera personer anställda som är utrikes födda, och vid flera tillfällen har dessa anställningar utmynnat i att jag har blivit personlig vän med både arbetstagaren och deras familjer.

 

Jag har tjänstgjort i Migrationsdomstolen i Malmö, och där har jag alltid tagit hänsyn till mänskliga och humanitära skäl utan hänsyn till hudfärg eller ursprung.

 

[…]

 

Misstaget jag har gjort, är alltså att jag har lockats med i det hårda diskussionsklimatet på dessa sajter på internet. Jag har försökt att skriva mina kommentarer på ett ironiskt och skämtsamt sätt, samt i något fall överdriva för att på så sätt skapa en saklig diskussion. 

Ja inte är det mycket till en ursäkt egentligen. Jonsson skyller ju mest på att media vinklat och tagit Jonssons ord ur sitt sammanhang:

Medias rapportering har bestått av att rycka mina kommentarer ur sitt sammanhang,samt vinkla dem för att orsaka maximal skada för mig och mitt parti.

IRM kan nu avslöja att de få kommentarer som Expressen lyfte endast varit en ”piss i havet” av alla de vidriga kommentarer som Jonsson skrivit på diverse rasistiska bloggar. Det vi fann när vi gick igenom Jonssons konto är ren och skär rasism, hets mot folkgrupp och förtal. Vi hoppas innerligt att Jonssons önskan om att dömas för hets mot folkgrupp slår in, det har han gjort sig förtjänt av, med råge!

 Självklart finns det inget sammanhang – ja, förutom möjligen nazityskland – där dessa kommentarer skulle anses som okej…


Stötta vår verksamhet
  • 19
    Delningar