Redaktionellt

IRM:s följare drog in 120 000 kr till antirasistiskt gräsrotsarbete

Written by Henrik Johansson

”Om det var SD som spenderade en 200 000 på domänen SD.se så kan vi bara konstatera att det är en 200 000 mindre i rasistisk propaganda och 120 000 kr mer till antirasistiskt gräsrotsarbete”/IRM

För en vecka sedan startade IRM tillsammans med Fredrik Davidsson en insamling för att köpa domännamnet SD.se, idag gick insamlingen ut och resultatet kan inte annat än ses som en antirasistisk succé! 

120 000 svenska riksdaler har ni, våra följare, pyntat in! 120 o0o kronor som inte räckte för att köpa loss SD.se, men som nu kommer att göra en enorm nytta hos den antirasistiska gräsrotsrörelsen Tillsammansskapet.

hdfgjghjkhg

Under dagen drog auktionen iväg ordentligt och priset för SD.se steg till hissnande 500 000 kr. Användaren som tog hem det var nyregistrerad och heter ”sverigedemokraterna”, om detta verkligen är SD finns det dock ännu ingen bekräftelse på:

gfdjjdgj

***UPPDATERING***

Nu, kan Dagens Media berätta, väljer Tradera att auktionen fått ett nytt slutpris på 200 101 kronor. Anledningen är oserös budgivning.

– När det gäller auktioner av hög profil så har vi alltid extra koll för att se till så att det går rätt till. I det här fallet har vi sett att det i slutskedet kommit in en person som när vi vid närmare granskning bedömt som oseriös, det har sett ut som att det handlar om sabotage och att man inte haft för avsikt att betala för sig, säger Emil Schwarz, säkerhetsansvarig på Tradera, i en kommentar.

När vi når Tillsammansskapets initiativtagare Alex Bengtsson så är han oerhört tacksam och glad för det stöd IRM:s följer givit Tillsammansskapet:

-Vi är oerhört tacksamma för detta enorma stöd som gör det möjligt för oss att hjälpa lokala ideella krafter som lägger ner fantastiskt mycket tid och energi på att organisera sina lokalsamhällen för sammanhållning och tillit mot rasism och misstro.

Vad ska ni använda pengarna till? 

-Efter den senaste tidens eskalering av attacker mot moskéer är det många som behöver mer kunskap om islamofobins och dess konsekvenser. Vi kommer därför att anordna en studieresa för lokala ledare till Srebrenica där det för 20 år sedan skedde ett folkmord som föranleddes av en antimuslimsk retorik likt den vi ser i Sverige idag. Vi kommer också att ta fram en handbok som svarar på de vanligaste frågorna om hur man bäst får igång en lokal antirasistisk aktivism och hur man organiserar denna. Utöver detta kommer vi dra igång en utbildning i hur man tar sitt lokala arbete för sammanhållning till nya nivåer. Med hjälp av dessa pengar kommer utbildningen nu bli helt kostnadsfri.

-De som är aktiva i Tillsammansskapet är människor som verkar på orter som stockholmsmedia sällan skriver om förutom när det händer hemska saker. Rörelsen utgörs till stor del av ensamstående föräldrar, arbetslösa, undersköterskor och småföretagare som har svårt att få ekonomin att gå ihop, men som fortfarande tar sig tiden att jobba för ett bättre samhälle. Med detta stöd från IRM:s följare underlättar vi för alla dessa positiva krafter att komma närmare målet – ett samhälle där vi lever tillsammans på lika villkor.

10675777_1522611031335061_2953972101685223169_n

Tillsammansskapet under minnesdag för offren i Srebrenica

 

IRM vill även passa på att tack för det enorma stöd vi fått från våra följare. Ni är guld värda varenda en! Vi vill även passa på att tacka Fredrik Davidsson för ett grymt samarbete och Funded By Me för all hjälp med det tekniska. 

10492440_10152521591231790_2723138296066939026_n

Fredrik Davidsson

dfgjdfhgjfghj

Funded By Me

 

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 1.7K
    Delningar