Dumheter

SD-politiker skriver rasistiska saker

Danne Pettson facebook
Written by Atilla Yoldas

Dan Pettersson (eller Danne Pettson som han kallar sig på Facebook) lägger den islamofobiska och rasistiska ribban högt med sina uttalanden och ställningstaganden i sociala medier. Han sitter i Smedjebackens kommunstyrelse som SD-kandidat och är rättfram med sin avsky för främst muslimer och mörkhyade, men också invandrare i största allmänhet.

Följande uttalanden är direkt skärmdumpade från Petterssons offentliga Facebook-konto. Vi uppmanar er att förbereda era ögon inför att läsa en tung last rasistisk dynga.

7

 

Notera att Dan i den första meningen redan påvisat sin avhumanisering av svarta människor genom att skriva ”vad” det är som ”importeras”, strax efter att även ha använt n-ordet.

6

”Sånna importeras i stort antal till Sverige”. Det är svårt att välja varifrån en ska angripa sådana påståenden, med tanke på risken att få smutsiga fingrar oavsett var en börjar. Det märks i vilket fall som helst att Pettersson inte har problem med att sprida osaklig och osmaklig brun propaganda.

5

Som tidigare nämnt är det svårt att angripa Petterssons grova rasistiska världsbild, särskilt när han skuldbelägger alla muslimer för vad IS terrorister gör. Vad som blir intressant i sammanhanget är att han utöver sjuka påståenden avslutar sitt inlägg med att hävda att alla hans miljoner meningsmotståndare är idioter.

När vi når Pettersson så är han fåordig och slänger snart på luren när vi utmanar honom på hans lögner:

Med tanke på den extremt låga nivån i hans retorik och oerhört tveksamma källor kanske han borde räkna om de där procentenheterna och se att det bara var hans totalt misslyckade räkneexempel.

Följande är en rad andra upprörande uttalanden Pettersson gjort på Facebook, där han för övrigt gillar nazistiska Svenskarnas Partis sida. Han har heller inga problem med att skuldbelägga och beskylla alla problem på människor som kommit till Sverige.


Stötta vår verksamhet
  • 1.6K
    Delningar