Okategoriserade

Jimmie Åkesson, vilken verklighet lever du i?

Få kan ha missat händelserna i Forserum, där den somaliesvenska befolkningen blivit trakasserad av ett ungdomsgäng. Under gårdagen besökte Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna, orten för att… ja vi vet inte riktigt, tala till massorna och övertyga dem om att rasism bara är något invandrare får skylla sig själva för.

Hur kan man annat tolka det när Åkesson i en intervju med Jnytt.se uttrycker sig så här:

Hade vi styrt landet så hade det här aldrig hänt. Alla våldshandlingar måste fördömas och slås ned, men flyktingar måste förstå att de inte kan komma till Sverige, och leva precis som de har gjort i sina hemländer. De måste helt enkelt anpassa sig till det svenska samhället istället för tvärtom.

Att tillexempel en kvinna tvingats hälla mjölk över sig själv för att bli vit, det är alltså hennes eget fel menar Åkesson? För att hon inte anpassat sig till det svenska samhället? att påstå att rasism enbart uppkommer på grund av att de som invandrat hit gör fel är inte bara korkat, det är fel. Att Åkesson lägger skulden hos invandrarna är inget unikt eller förvånande. Nej, Åkesson säger bara samma sak som många andra i sitt parti. Pär Norling skyller nazismen på invandrarna, Erik Almqvist säger att de svarta är orsaken till Ku Klux Klan och till sist Forserums lokalpolitiker som säger samma sak som Åkesson. Budskapet är solklart och samstämmigt. Det är invandrarna som är roten till dagens rasism och nazism.

Åkesson avslutar sin intervju genom att säga följande om sitt parti:

Jag tror inte att det finns några rasister som röstar på oss. De brukar ha sina egna partier.

Kanske är det så att Åkesson i detta fall har till viss del rätt. För nog verkar det misstänkt likt att de flesta rasister i Sverige inte röstar på Sverigedemokraterna. De är förtroendevalda i partiet:

SD:s inkonsekvens med rasistiska uttalanden
Ekeroth menar att invandrares barn är en form av bomb
Riksdagsledamot är rädd för invandrare
”Vanliga medborgare”
Skäggbarn
Invandrare är lögnare och oftast kriminella
SD-politiker tycker att rasism är roligt?
”Stoppa afrikaner och araber i alla dess former”
Gillar utlänningar – så länge de inte är muslimer
SD:are pratar om ”bildningsovilliga negrer”
Ronny Esbjörnsson

 


Stötta vår verksamhet