I helgen har det varit kongress för SDU. Man kan enkelt sammanfatta den med ett ord: Spektakel. Förhandssnacket handlade om ”Bunkergänget” mot ”Åkessonfalangen”. Åkessons gäng har nämligen varit allt annat än nöjd med SDU och dess ledning, och har därför försökt fått in en ny ledning i SDU. Den nya ledaren skulle bli Paula Bieler. För mer läsning om försöket att kuppa in Bieler rekommenderar vi dessa inlägg av Expo och Nyheter 24.

Nu till det spektakel som utspelade sig under och efter kongressen.  Först och främst fick Åkessons lilla gäng rejält med stryk när det var dags för att val av ordförande för SDU. Gustav Kasselstrand blev kvar som ordförande med bred majoritet. När det var dags för val av den nya valberedningen utspelade sig något ganska unikt. Förbundssekreteraren Stefan Lundkvist intog talarstolen och berättade för Åkessons flickvän Louise Erixon att hon och förbundet skulle ”hålla sina slemmiga fingrar borta”. Han insinuerade även att Erixon tagit sängvägen in i partiet. Något som fick Erixon att lämna lokalen. Man kan ju fundera på om Åkesson idag skulle posera med Lundkvist på samma vis idag som han gjorde på de två sista korten i denna länk?

Kongressens hetluft hade knappt kallnat innan Bieler kom med anklagelser om att SDU förfalskat hennes namn på en ansökan till ungdomsstyrelsen om pengar. Bieler tänker inte anmäla händelsen och Kasselstrand förnekar det som påstås. Han säger till Expo:

– I de protokoll som vi har fått från avdelningen i Uppsala stod Paula Bielers underskrift. Det är ingen av oss som har förfalskat dokument och skickat in dem till ungdomsstyrelsen. Det vore brottsligt att förfalska någons underskrift, säger Kasselstrand.

Kanske dags att reda ut sina interna problem innan man hävdar att man kan reda ut Sveriges problem? Å andra sidan är det förstås lite intressant med ett politiskt ungdomsförbund som ligger i såpass öppen strid med sitt moderparti. Vi på ”Inte rasist, men…” väljer att plocka fram stora popcornskålen och sätta oss bekvämt till rätta i soffan i väntan på nästa avsnitt av denna politiska såpopera!