Dumheter

Karlsson försvarar Sjöstedt – han var tänd på en tjej och följde med henne på nazispelning

Written by Henrik Johansson

Trots att det framkommit att SD:s tilltänkte finansminister har en bakgrund i den del av skinheadrörelsen som även hyser rasistiska åsikter, deltagit på nazispelning och fångats på film när han skrattar hjärtligt åt anekdoter om nazister som sparkar på döda får och kallar dem ”die juden” så väljer SD:s partiledning att ta honom i försvar. I en intervju med Expressen säger nu Mattias Karlsson att Sjöstedt är en uttalad antinazist och att han endast följt efter en tjej som han var intresserad av.

Karlsson börjar med att upprepa Sjöstedts eget försvar om att han varit kraftigt berusad när han gick på spelningen, men med tillägget att han skulle varit intresserad av en tjej, som tydligen gick på nazispelningar.

– Det är givetvis inte bra. Men som jag minns det så var det så att Oscar var kraftigt berusad. Han hade träffat en tjej han var intresserad av och hon frågade honom om han skulle följa med på en fest och han gjorde det utan att veta vad det var för sammanhang.

Karlsson menar även att Sjöstedt är en uttalad antinazist som försökt hålla rent partiet från högerextrema figurer:

Karlsson säger att Sjöstedt själv varit aktiv i att försöka ”hålla rent partiet från personer med radikala eller högerextrema uppfattningar”.

Hur ser du på att han ska ha stöttats av Åkesson?

– Om man påstår att Oscar skulle varit där för att han sympatiserade med den där organisationen så menar jag också att det inte är sant. Jag är helt övertygad om att Oscar är en uttalad motståndare till nazism och att han aldrig hade gått dit om han hade vetat i förväg vad det var för typ av sammanhang, säger Karlsson.

Så för att få någon slags tidslinje över allt. 

  1. Enligt uppgiftslämnare så finns Sjöstedt i den del av skinheadrörelsen som hyser rasistiska åsikter mellan 98-03
  2. Runt 2005 går han på en hemlig spelning hos nazistorganisationen Gula korset, som var en stödorganisation för fängslade nazister och drevs av det nazistiska nätverket Info 14. Gula korset hade inga problem med våldsanvändning och rena terrorbrott. Bland annat stöttade organisationen en nazist som år 1997 skickade en brevbomb till dåvarande justitieminister Laila Freivalds.
  3. Runt 2009 hamnar han på Island där han festa, lever och arbetar med nazister.
  4. 2012 fastnar han på film där han berättar glada anekdoter om sin tid med nazisterna och skrattar hjärtligt.
  5. 2014 kommer han in i riksdagen för Sveriges största rasistiska parti.
  6. 2018 aspirerar han på finansministerposten.

cugclgvwaaevy7j

 


Stötta vår verksamhet
  • 3.4K
    Delningar