Plötsligt händer det! Det slutgiltiga beviset för den av Sverigedemokraterna pågående islamiseringen publiceras på Det Stora Internet Punkt Com. Kent Ekeroth, riksdagsledamot och partiets främste Twitter-debattör, är först på bollen och kan med hjälp av en länk till en dansk sida bevisa att det SD alltid har sagt… är sant:

Det herr Ekeroth helt missar är att sidan han länkar till, precis som det första stycket i det här inlägget, är satir. Eller för att uttrycka oss på ett sätt som kanske lättare förstås:  På skoj. Just det här med satir verkar nämligen inte vara SD:s grej. För några år sedan, 2009 för att vara exakt, var bland annat partisekreterare Björn Söder och Erik Almqvist på besök på Färöarna. Efteråt skrev de i SD-kuriren:

Det mäktigaste intrycket på hela resan, åtminstone ur strikt politisk synvinkel, var det tal som hölls sent på natten på Olavsvakan.

Det tråkiga med det hela, iallafall för Sverigedemokraterna, var att talet var satiriskt och framfördes av en komiker i syfte att skämta om… nationalister. Så tokigt det kan bli! I ljuset av detta är det kanske inte så märkligt att den nya kommunikationsplanen inte direkt uppmuntrar till humor:

Vi inser att vi inte har råd att missuppfattas, vare sig missuppfattningen sker avsiktligen eller på riktigt, och avhåller oss därför från ironi, sarksam och jargong i vår kommunikation. Detta gäller särskilt då vi kommunicerar i text via till exempel sociala medier.

Det man visst glömde bort att ta med i kommunikationsplanen var, helt uppenbarligen, uppmaningen att dubbelkolla sina källor. Är det för bra för att vara sant… då är det nog också det. Nu har Kent Ekeroth raderar sitt inlägg på Twitter, och bra är väl det för det är förstås lite onödigt att en riksdagsledamot hetsar mot en specifik religion, men vår printscreen finns kvar för att påminna oss om vikten av källkritik.

För när andra sover, är IRM alltid vaken.