Inom Sverigedemokraterna sker det just nu krishantering åt alla håll och kanter – åtminstone borde det vara så. Kent Ekeroth står just nu med handen i kakburken, ute i blåsten och på kanten av en klippa. Typ.

Det har, som ingen bör ha missat, senaste dagarna framkommit att Kent Ekeroth och hans vänner sprungit runt med järnrör på stan (och sedan ljugit om händelsen…). Något som kan vara åtalbart, dessutom. Men inte nog med att Järnrörstrion, där den rättspolitiske talesmannen Kent Ekeroth ingår, kan stå inför ett åtal: Nu har också sanningen om hatsajten Avpixlat börjat sippra fram.

Avpixlat är en sajt som Kent Ekeroth är högst involverad i enligt många källor. En sajt som han själv har kallat för sitt eget initiativ och projekt. Aftonbladet har nu inlett en granskning av sajten och förutom att de kan avslöja vilka som ingår i redaktionen så tycks det också som att de donationer som inkommit till sajten (förmodligen på det bankgiro som Ekeroth har upplåtit åt dem) inte beskattats riktigt:

Men enligt Skatteverket borde pengarna beskattas.

– Det låter som det här rör sig om skattepliktiga inkomster eftersom donationen gäller som ersättning för ­arbete med att utveckla sajten. Vem som ska beskattas är dock en utredningsfråga, säger Alf Isaksson, handläggare.

Hur omfattande Ekeroths inblandning är i Avpixlats skumraskaffärer och eventuella fiffel med skattepengar är hittills inte alldeles solklar. Står han inför ett åtal för skattebrott? Endast framtiden kan utvisa detta och vi vill inte spekulera i det hela. Det enda vi säkert vet är detta: Än har vi inte sett slutet på denna historia. SD:s krishantering sätts dock på prov dessa dagar. Vi liksom bara väntar på att någon ska berätta att Kent Ekeroth egentligen bara är ett avancerat hack.