Granskning

Kent Ekeroth – invandrare som kallar Lamotte för rasist borde få livstids utvisning

Written by Henrik Johansson

Riksdagsledamoten, och den ICKE uteslutna Sverigedemokraten, Kent Ekeroth har alltid uppvisat ett enormt hat mot invandrare, i synnerhet de som kommer från Mellanöstern och Nordafrika, dvs mena-länder. I ett inlägg på sin Facebook skriver nu Ekeroth att mena-invandrare är som ”karbonkopior” på varandra och pekar ut i synnerhet en person som kallat Joakim ”bilskrikaren” Lamotte för rasist och säger att han borde bli utvisad på livstid för att ha kallat Lamotte för just en rasist.

Det är den högerextrema Facebooksidan Politikfakta som publicerat ett filmklipp från en av Lamotte:s förortssafaris som får Ekeroth att tända till. I klippet hörs en kille kalla Lamotte för rasist, något som Ekeroth tycker att man ska få livstids utvisning för:

Att Ekeroth:s text är djupt rasistisk och går stick i stäv med vår yttrandefrihet är såklart inget problem, killen ser ju ut att vara från ett mena-land, och för dem gäller såklart inte svensk grundlag, alltså om Ekeroth får bestämma.

Och för dig som nu inte kan greppa vad som är rasistisk så låts oss ge en enklare förklaring. Om du ser en person som säger något du ogillar, dömer honom efter hans utseende, och sedan går vidare med påståendet att alla hans landsmän är karbonkopior på honom, tja då har du dragit en grovt rasistisk generalisering. Förstår du heller inte varför det är emot yttrandefriheten att kräva livstids utvisning för att någon har en annan åsikt än dig själv, tja då är du ett lost case….


Stötta vår verksamhet
  • 1.1K
    Delningar