Okategoriserade

Kent Ekeroth sågar dansk invandringspolitik?

Kent Ekeroth, fortfarande innehavare av en plats i Sveriges Riksdag trots sin kontroversiella roll som producent för den rasistiska dogmafilmen ”Tre Gringos med Järnrör”, länkar på sin blogg den 24/11 till en artikel från danska Ekstra Bladet. Artikeln redogör för en undersökning där man ser att ”invandrarungdomar” (som det beskrivs i Ekstrabladet) är överrepresenterade i brottsstatistiken.

Vi vet inte exakt vilka slutsatser han vill att de som läser hans blogg ska dra. Något som genast föresvävar oss är att dansk invandringspolitik inte verkar fungera när det kommer till ungdomsbrottslighet. Uppenbarligen har den inte lyckats bryta ett mönster där invandrarungdomar (och vi gissar även i landet födda ungdomar från samma samhällsskikt) är särskilt sårbara när det gäller att hamna i kriminalitet och utanförskap. Den invandringspolitik som Danske Folkeparti drivit fram i Danmark har inte bidragit till att skapa en bättre situation.

Den är helt enkelt ingenting att hänga i julgranen. När han läser danska nyheter kanske Kent borde reflektera lite över var hans egna politik verkligen leder.


Stötta vår verksamhet